4 Απριλίου 2013

Ένταση στην Προανακριτική με την κατάθεση Βενιζέλου

Πρωτοφανή ήταν τα όσα εκτυλίχθηκαν από το πρωί της Πέμπτης στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώπιον της οποίας κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Η συνεδρίαση διακόπηκε δύο φορές μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ κ. Αδωνι Γεωργιάδη και βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε έντονη αντιπαράθεση με την  κα Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κάποια στιγμή αποκάλεσε «θηλυκό Ιαβέρη».

Συγκεκριμένα:

Η αρχή της συνεδρίασης και η αυξημένη τεστοστερόνη

Με εντάσεις ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί η κατάθεση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου. Ο καβγάς, που ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη, προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης ενώ ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την αίθουσα για να πιει καφέ μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

«Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης…», είπε με δηκτική διάθεση στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν: «Είναι θέμα ορμονικό;». Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο».

Εκτός αιθούσης βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την συνεδρίαση: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα…».


Η έκρηξη Κασιδιάρη, ολόκληρος ο διάλογος

Ασύλληπτοι είναι οι λεπτομερείς διάλογοι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "
tovima.gr", που υπήρξαν κατά την επεισοδιακή κατάθεση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και την σύγκρουση με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη. 
«Παγωμένα» τα μέλη της επιτροπής από την ένταση που προκλήθηκε εξαιτίας των επιθετικών διαθέσεων του τελευταίου, παρακολούθησαν το εξής σκηνικό: 

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Ακούω ανοησίες εδώ μέσα! Ο μάρτυρας επιχειρεί να ρίξει το επίπεδο της Επιτροπής τόσο χαμηλά, ώστε να διαφύγει. Και όσον αφορά τα περί τεστοστερόνης, κύριε μάρτυς, τα είδαμε όταν βγαίνετε στο βήμα της Βουλής και λέτε ΄΄άντε καλέ΄΄, με ένα ύφος που δείχνει ασφαλώς ότι σας λείπει αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη. Αφήστε, λοιπόν, το φθηνό χιούμορ σε μένα. Το φθηνό χιούμορ σε μένα ποτέ! Δεν περνάει».

- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Είστε γνωστός».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Είμαι γνωστός, αλλά όχι ως απατεώνας και εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα. Είμαι γνωστός, αλλά με καθαρό μέτωπο, κύριε Πρόεδρε».

- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (προς το προεδρείο): «Αυτό το φαινόμενο της κοινοβουλευτικής αλητείας, να το αποσύρετε από μπροστά μου».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Και κατεβάστε το χέρι! Δεν σου επιτρέπω να μου κουνάς το χέρι!».

- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Άντε από εδώ!».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Άντε; Άντε βρε χοντρέ τελείωνε».

- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Φασίστα! Εξευτελίζεις το Κοινοβούλιο».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Έτσι να μιλάς στους χαφιέδες μέσα στο ΠαΣοΚ, γελοίε! Χοντρέ! Να μιλάς έτσι μέσα στο ΠαΣοΚ, όχι σε εμένα!».

- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Δεν ντρέπεσαι;».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Να μιλάς έτσι στο συνέδριο με τους χαχόλους και τους κλέφτες του ΠαΣοΚ!».

- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Βρε, άντε από δω πέρα!».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Έτσι να μιλάς στους χαχόλους και τους κλέφτες μέσα στο ΠαΣοΚ, γελοίε! Απατεώνα! Κλέφτη!».

Στο σημείο αυτό επιχείρησε να παρέμβει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Κασιδιάρη του είπε: «Τι κάνεις, παιδί μου; Τι κάνεις εκεί πέρα; Είσαι τρελός;».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Την τιμή μου δεν επιτρέπω σε κανέναν να την προσβάλλει. Αν συνεχίσει ο συγκεκριμένος Εσύ, Γεωργιάδη, μη μιλάς! Γεωργιάδη, μη με απειλείς!

Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Μη μου κουνάς το χέρι και μη με απειλείς».

- Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: «Ηρέμησε!».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Κάτσε κάτω, ρε γελοίε κι εσύ!».

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Να αποβληθεί από την αίθουσα».

- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Σας ανακαλώ το λόγο! Σας στερώ το λόγο μέχρι πέρατος της συνεδρίασης».

- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Έχω, λοιπόν, να δηλώσω και δημοσίως ότι είστε απατεώνες κι έχετε σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Γι’ αυτό το κάνετε αυτό».

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Φοβόμαστε τον Κασιδιάρη επειδή βαράει μπουνιές; Κύριε Πρόεδρε, εδώ υπάρχει ένα θέμα για τη Βουλή. Νομίζουν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ότι επειδή βαράει μπουνιές ο κ. Κασιδιάρης και χτυπάει, εμείς θα τους φοβηθούμε; Τι είναι η δημοκρατία; Δειλά ανθρωπάκια που φοβόμαστε πέντε φασίστες; Κύριε Πρόεδρε, να τεθεί θέμα στο Προεδρείο και να αποβληθεί αυτό το κόμμα από το Κοινοβούλιο αν τολμήσουν να ξαναβαρέσουν μικρόφωνα και να μας απειλήσουν με βία».


Η κόντρα Βενιζέλου – Κωνσταντοπούλου:

Ακόμα ένα επεισόδιο σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής όταν η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε πιεστικές ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων και για το πόσους υπολογιστές διαθέτει στο γραφείο του: «Άπειρους», της απάντησε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη συνεχώς της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανιστήριο, ενώ την αποκάλεσε «θηλυκό Ιαβέρη»!

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές με τον κ. Βενιζέλο να αντιμετωπίζει με εμφανή ειρωνική έως απαξιωτική διάθεση την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ορίστε, περιμένω την ερώτησή σας, γιατί δεν μου την κάνετε», φέρεται να της είπε, συμπληρώνοντας: «Χρησιμοποείτε την μαιευτική μέθοδο;». «Γιατί κ. Βενιζέλο, κυοφορείτε;», του απάντησε με εξίσου ειρωνική διάθεση η κυρία Κωνσταντοπούλου κι εκείνος της απάντησε: «Βεβαίως και το εύχομαι και σε εσάς». «Τι εννοείτε;», τον ρώτησε η βουλευτής. «Εννοώ ότι κυοφορώ …πνευματικώς και το ίδιο εύχομαι και σε εσάς», της αποκρίθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου καθυστερούσε να υποβάλλει την ερώτησή της εκείνος σχολίασε: «Αυτό στην μουσική λέγεται παύση τετάρτου…». Ενώ αντηλλάγησαν και βαριές εκφράσεις. «Είστε χυδαία …πολιτικά και κοινοβουλευτικά», φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκείνη φέρεται να του είπε: «Είστε υποκείμενο ταυτόσημο με τον Κασιδιάρη»!

Αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος έγερνε την πολυθρόνα του προς τα πίσω ή καθόταν σταυροπόδι εκνευρίζοντας την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι στάση είναι αυτή; Σας παρακαλώ να κατεβάσετε το πόδι σας όταν σας ρωτάω», του είπε......

___________________
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=505954

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου