7 Απριλίου 2013

Τζορτζ Σόρος: Η Ευρώπη ακολουθεί το κακό παράδειγμα της Ιαπωνίας

Η Ευρώπη υιοθετεί τις ίδιες οικονομικές πολιτικές λιτότητας που πλήττουν τις ζωές των ανθρώπων και οδήγησαν την Ιαπωνία σε 25 χρόνια «αργού θανάτου» της οικονομίας, κατάσταση από την οποία προσπαθεί τώρα να ξεφύγει το Τόκιο, εφαρμόζοντας όμως «επικίνδυνη» στρατηγική νομισματικής επέκτασης, προειδοποίησε ο Τζορτζ Σόρος, όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα στο "tanea.gr".

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να διπλασιάσει μέσα σε δύο χρόνια τα γιεν που βρίσκονται σε κυκλοφορία, ρίχνοντας στην οικονομία της χώρας 1,4 τρισ. δολ., σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό και να την οδηγήσει σε ανάπτυξη.

«Εάν υπάρχει απομόχλευση και αποπληθωριστικές συνθήκες τότε υπάρχει ανεργία και ανεκμετάλλευτα κεφάλαια. Οι άνθρωποι φοβούνται, φυλάνε τα χρήματά τους και τα βάζουν στα στρώματα αντί να τα επενδύουν», είπε ο Σόρος μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι CNBC.

Όπως πιστεύει, «η Ιαπωνία προσπαθεί να ξεφύγει από 25 χρόνια αργού θανάτου (κατάσταση που δημιουργήθηκε) εξαιτίας της πολιτικής την οποία μόλις τώρα υιοθέτησε η Ευρώπη. Πλέον κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις - η Ιαπωνία προσπαθεί να ξεφύγει και η Ευρώπη τώρα βρίσκεται στην αρχή. Πιστεύω ότι είναι λάθος... » σημείωσε.

_________________
Πηγή: http://www.tanea.gr/ 06/04/2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου