15 Απριλίου 2013

Α. Σαμαράς: Δύσκολη χρονιά αλλά βγαίνουμε στο φως

Εμφανής ήταν η προσπάθεια του κ. Σαμαρά για να δοθεί ελπίδα στους πολίτες, που πιέζονται αφάνταστα από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, στο σημερινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.

"Αργά χθες το βράδυ έκλεισε η συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων. Κι άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης του Μαΐου, των 6 δισεκατομμυρίων..." είπε.

Επέμεινε στα "κοινωνικά" μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση (στη σφαίρα της ...φαντασίας του ίσως) σε συνεργασία με την τρόικα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων. "Και ο στόχος της ανακούφισης των ασθενέστερων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Και μάλιστα με έμφαση στην ανεργία των νέων…" είπε (θράσος ε;).

"Τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη, για ανακούφιση των ανέργων, αλλά και για μείωση της ανεργίας. Ήδη η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας αποκαθίσταται." (...ψυχραιμία, δεν θα του κάνουμε τη χάρη να μας εκνευρίσει πάλι...)

Είναι επίσης ενδεικτική η επιλογή του κ. Σαμαρά να αναφερθεί στην προσπάθεια για κούρεμα του επίσημου χρέους από το 2014, όταν δηλαδή η χώρα θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα (όπως είπε).

Για το Δημόσιο, αναφέρθηκε στη συμφωνία που αφορά απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αφορούν οικειοθελείς συνταξιοδοτήσεις, επίορκους και καταργήσεις οργανικών θέσεων.

“Αυτό δεν είναι ανθρωποθυσία, όπως λένε κάποιοι (αναφερόμενος προφανώς στον Α. Τσίπρα που μίλησε για ανθρωποθυσίες στο Δημόσιο), αλλά ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου και απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας”, είπε.

"Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια (εδώ απλώς ...χαμογελάμε!). Αλλά θα είναι μια Ελλάδα αναπτυξιακή, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα εξωστρεφής. Μια Ελλάδα δηλαδή ισχυρή!" (ωραία που ακούγεται!)

Και ολοκλήρωσε λέγοντας "Τώρα πια χτίζουμε, την Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει…"

Εμείς πάντως εξακολουθούμε και είμαστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί σε όσα ακούμε.
Από την άλλη βεβαίως και υπάρχει η ελπίδα να δούμε επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου