11 Απριλίου 2013

Σόιμπλε: Ξεχάστε τις πολεμικές αποζημιώσεις!

Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ικανοποίησης των αξιώσεων της Ελλάδας για καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, ανέφερε προκλητικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι "το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό". Η σχετική δήλωση, σύμφωνα με την Deutsche Welle, έγινε στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε:
«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Άμεση και σε αυστηρούς τόνους ήταν η απάντηση από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος κάλεσε εμμέσως τον Γερμανό υπουργό να αποσυσχετίσει το θέμα των αποζημιώσεων με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Επίσης, την αντίθεσή τους στις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε εξέφρασαν και εκπρόσωποι όλων των ελληνικών κομμάτων, με τον Μανώλη Γλέζο να σχολιάζει ότι «Ο Β. Σόιμπλε εκτός από "ηγεμόνας" των κρατών της Ευρώπης, είναι και ανιστόρητος».

__________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr της 11.4.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου