24 Απριλίου 2013

Κοινή πρόταση ΜμΕ και Συνεταιριστικών Τραπεζών, για δημιουργία φορέα χρηματοδότησης

Την πρόταση τους για τη δημιουργία ενός φορέα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα στηριχθεί στις υπάρχουσες δομές του δικτύου των 188 καταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι 13 Συνεταιριστικές Τράπεζες, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Η πρόταση αυτή, η οποία έχει ήδη σταλεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφορά στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων υπό την "ομπρέλα" της "Πανελλήνιας Τράπεζας" αξιοποιώντας, παράλληλα, όλες τις δομές και των 13 Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Στόχος όπως είπαν κατά την παρουσίαση οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων αλλά και της ΕΣΤΕ είναι να δοθεί διέξοδο στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων που σήμερα βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των συνεταιριστικών τραπεζών και των μικρομεσαίων αναφορικά με τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας έχει εκφραστεί θετικά και ο επικεφαλής της Task Froce Χόρστ Ράιχνεμπαχ, ενώ και σε κυβερνητικό επίπεδο εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Το σχέδιο προβλέπει κατ' αρχήν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 13 συνεταιριστικών τραπεζών (με περίπου 150 εκατ. ευρώ), την ανασυγκρότησή τους και εν συνεχεία, μέσα στην επόμενη τριετία, τη συγκέντρωση 400 εκατ. ευρώ από την αύξηση των κεφαλαίων τους με τη συμμετοχή σε αυτά των 700.000 μελών των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Σημειώνεται ότι κυριότερου μέτοχοι της "Πανελλήνιας Τράπεζας" είναι η "Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα", η "Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων" και η Γερμανική κεντρική συνεταιριστική τράπεζα "DZ BANK AG". Στο μετοχικό κεφάλαιο της "Πανελλήνιας Τράπεζας" συμμετέχουν επίσης και οι υπόλοιπες Συνεταιριστικές Τράπεζες.

___________________
Πηγή: http://www.tanea.gr της 24.4.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου