23 Απριλίου 2013

"Πρεμιέρα" του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του δημόσια ομιλία, μετά την εκλογή του στη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έδωσε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επιλέγοντας ως χώρο για την πολιτική του πρεμιέρα το Πάρκο Ελευθερίας και τα πρώην κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σε μια ομιλία, που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιχείρησε να δώσει το στίγμα της νέας εποχής του κόμματος:

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας, «η επίθεση στους εργάτες γης της Μανωλάδας δεν ήταν μια μεμονωμένη ενέργεια, ούτε στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος μεταναστών· είναι επίθεση συνολικά στην εργατική τάξη, με αναπαραγωγή όμως και του ρατσισμού» είπε.

Αναφέρθηκε στη δίκη Τσοχατζόπουλου, «κλείνουν φυλακή μερικούς, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο που σήμερα γίνεται η δίκη του, είτε άλλους, που η ενοχή τους είναι πασιφανής ή θέλουν να τους ξεφορτωθούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι να προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε ένα αστικό κράτος που γεννάει όλους αυτούς» τόνισε.

Καυτηρίασε όλα τα άλλα κόμματα, αλλά εστίασε την κριτική του κυρίως σε αυτά της Αριστεράς, «τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα κόμματα του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου, μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Κλείνουν απλώς το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ» υπογράμμισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Περισσός δεν τάσσεται αυτή τη στιγμή υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Επιτέθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ξεκάθαρα ότι «εξαπατά τον λαό» και τον κατηγόρησε για «υποκριτική σκανδαλολογία».

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο νέος γγ του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, μιλάει για καλούς επενδυτές, επιλέγει προφανώς κάποιους, έχει τους λόγους του, κρύβοντας ότι βασικό κριτήριο των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι να πληρώνονται με μισθούς Βουλγαρίας οι εργάτες, να δίνονται όλο και περισσότερες φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που ήδη δεν ξέρουν τι έχουν, την ώρα που ο λαός υποφέρει, κλείνουν τα μικρομάγαζα, όλο και περισσότεροι αγρότες αποσύρονται, οι στρατιές των ανέργων μεγαλώνουν».

Ο ίδιος υπενθύμισε δε ότι «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου, να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».

_____________
Πηγή: http://www.tanea.gr στις 22.4.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου