25 Απριλίου 2013

Εκτός ορίων και πάλι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Νέοι καβγάδες μεταξύ Γεωργιάδη, Μαρκογιαννάκη, Ρήγα και Κωνσταντοπούλου

Στο ίδιο έργο θεατές έγιναν οι ψυχραιμότεροι βουλευτές που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να διερευνήσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι καβγάδες και η επίκληση της …ψυχιατρικής επιστήμης, ήλθαν να προστεθούν στα ήδη γνωστά, προσθέτοντας ένα ακόμα «λιθαράκι» στην θεσμική απαξίωση της επιτροπής.

Αυτά συνέβησαν στην συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Απριλίου, μετά την αποχώρηση της πρώην διευθύντριας του γραφείου του κ. Γ. Παπανδρέου, κυρίας Ρεγγίνας Βάρτζελη. Ένα από τα επεισόδια που καταγράφηκαν ήταν μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι πολιτικές μομφές της οποίας τον εξόργισαν. 
Ο διάλογος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "tovima.gr" έχει ως εξής:

- AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (προς Ζωή Κωνσταντοπούλου): «Ποια νομίζετε ότι είστε, επιτέλους; Γυρίζει και λέει τρεις φορές ότι "καλύπτετε συμφέροντα, είστε μέσα στη λίστα, έχετε λόγο να τους καλύπτετε, αμφισβητώ την ηθική σας" και θέλετε να καθόμαστε να την ακούμε κιόλας;».

- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Μην παραφέρεστε, κύριε. Ποιος είστε;».

- ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Εσύ να πας να δεις ποια είσαι, να πας σε κανένα ψυχιατρείο».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής χαρακτηρίζουν τα ίδια τα μέλη και το επίπεδό τους, τον τρόπο σκέψης και τη στάθμη τους. Είναι ενδεικτικά του πανικού, στον οποίο ευρίσκονται καθώς και της διάθεσης συκοφαντίας και λασπολογίας σε βάρος εκείνων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

- ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ζητώ συγγνώμη από τον εαυτό μου που τον άφησα να παρασυρθεί από τις συνεχόμενες προσβολές της κ. Κωνσταντοπούλου. Της επιστρέφω, λοιπόν, όλους τους χαρακτηρισμούς. Είναι άξια του κοινού χλευασμού, όπως ήδη συμβαίνει».

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε από υπάλληλο της Βουλής να αναζητήσει τον δικηγόρο του επιχειρηματία - και μάρτυρα της υπόθεσης - κ. Σ. Μιονί που ζει στο Ισραήλ, καλώντας τον να χρησιμοποιήσει το 11880. Και έγινε ο εξής διάλογος:

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Υπάρχει και το πενταψήφιο του ΕΟΠΥΥ…».

- ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Τον ΕΟΠΥΥ τον χρειάζεστε, εσείς, κυρία συνάδελφε -είναι προφανές- και, μάλιστα, ειδικευμένης γνώσης γιατρό».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεν θα σας πω ξανά ποτέ πρόεδρο, γιατί είστε πραγματικά όνειδος για τη θέση, την οποία κατέχετε και λυπάμαι πάρα πολύ που όλα τα Κόμματα της συγκυβέρνησης σας ψήφισαν για να εξευτελίζετε το θεσμό του Προέδρου της Επιτροπής. Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό σας. Είστε πραγματικά ονειδιστική παρουσία, θλιβερή».

Μάλιστα για την καθυστέρηση να βρεθεί ο κ. Μιωνής σχολιάζοντας τις διευκρινήσεις που έδωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης του είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Είχαμε πει από την προηγούμενη Πέμπτη να το κάνετε. Γιατί δεν το κάνατε;».

- ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Εντάξει, συγχωρείστε με, κυρία μου!».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Προφανώς έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας».

- ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Συγχωρείστε με δεν το ξανακάνω. Μην με ξαναδείρετε!».

Οι αντιπαραθέσεις και οι απαξιωτικές εκφράσεις συνεχίστηκαν και αργότερα:

- ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Μπορεί να είναι και μια δοκιμασία την οποία αν ξεπεράσουμε να καταλάβουμε ότι τέλος πάντων μπορούμε να ξεπεράσουμε και πιο χειρότερα. Τι άλλο να πω από αυτή την συμπεριφορά. Για όνομα του Θεού! Ξέρετε ότι είστε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου;».

- Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: «Μην το κάνετε προσωπικό το θέμα».

- ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Δεν είναι προσωπικό, σας παρακαλώ! Την ακούσατε τι είπε; Προχθές με είπε γελοίο. Αντιπροχθές με είπε κατάπτυστο».

- Π. ΡΗΓΑΣ: «Δεν πειράζει, η κυρία Κωνσταντοπούλου το είπε».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν σας είπα γελοίο, σας είπα αστείο. Γελοίο είχατε πει εσείς τον κύριο Δρίτσα».
Άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγα:

- ΡΗΓΑΣ: «Θα πω κάτι που θα σας πονέσει, λοιπόν, μην με προκαλείτε!».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Εσείς είστε εντελώς άγονος!».

- ΡΗΓΑΣ: «Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα!».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Το μόνο που μπορείτε να παραγάγετε είναι αυτού του είδους οι προσβολές και ο εκχυδαϊσμός! Είναι εντελώς άγονες οι προσπάθειές σας!».

- ΡΗΓΑΣ: «Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα!».

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο λόγος για τον οποίο ανέχομαι παραμένουσα εντός αυτής της αίθουσας αυτήν τη σκαιότατη και ιταμότατη, επαναληπτική και συντονισμένη επίθεση από πρόσωπα τα οποία όφειλαν να έχουν δηλώσει "αποχή" από αυτήν την Επιτροπή, είναι διότι επιθυμώ να διερευνήσουμε την αλήθεια. Εκείνοι δεν το επιθυμούν και προσπαθούν με προσβολές και με αυτού του είδους τις επιθέσεις να τινάξουν την επιτροπή στον αέρα».

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν παρέστη ο κ. Ι. Διώτης αφού βρισκόταν εκτός Ελλάδας.


____________________
Πηγή - αναδημοσίευση από το: http://www.tovima.gr στις 25.4.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου