10 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.2.2016

Σε πανικό ο Αλ. Τσίπρας - κάλεσμα σε αγρότες και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους αγρότες: Βελτιώσεις αν δεχθείτε τον διάλογο, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δεχθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στους βουλευτές του να αντέξουν τις πιέσεις. 

Συναγερμός για ΝΑΤΟ και Σένγκεν. Η κοινή πρόταση Γερμανίας - Τουρκίας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ώστε να συνδράμει στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στον γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Σήμερα, επίσης, το Κολέγιο των Επιτρόπων θα επισημοποιήσει την τρίμηνη προθεσμία που δίνει στην Αθήνα προκειμένου να αποτρέψει την έξωσή της από τη Σένγκεν. 

Γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητεί ο Γ. Στουρνάρας. Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε αδιέξοδο. 

Νέα πρόσκληση Τσίπρα στους αγρότες για διάλογο. Πρόσκληση στους αγρότες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουν το ασφαλιστικό απηύθυνε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, δηλώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες βελτιώσεων, όσων αφορά τις εισφορές και τη μεταβατικότητα των διατάξεων. 

Αγρότες: Περιμέναμε περισσότερα από τον Πρωθυπουργό
- Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για την κάθοδο στην Αθήνα. Εμμένουν στην απόσυρση των μέτρων. Επί ποδός η Αστυνομία. 

Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες - από την κυβέρνηση ο διαγωνισμός Την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο καιρός της υπομονής απέναντι στην αντιπολίτευση για την επίτευξη συναίνεσης όσον αφορά τη συγκρότηση του δ.σ. του ΕΣΡ έλαβε τέλος.

Σημάδια... ζωής στο Χ.Α. - Αντίδραση μετά το sell off. Έντονα ανοδικά ξεκίνησε το Χ.Α. "Οδηγός" της αντίδρασης ο τραπεζικός κλάδος. Ανοδος του γενικού δείκτη κατά 1,91% στις 14.05.

"Έσπασε" το φράγμα των 1.100 μονάδων το ελληνικό spread. Συνεχίζονται και σήμερα οι σφοδρές πιέσεις για τα ελληνικά ομόλογα, με την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα να παρατείνονται. Παρά το ευνοϊκότερο κλίμα σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και το Χρηματιστήριο των Αθηνών, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται κατά 1,32% στο 11,086% αυτή την ώρα, ενώ το spread, ήτοι η διαφορά του ελληνικού 10ετούς τίτλου με το αντίστοιχο γερμανικό, έσπασε το φράγμα των 1.100 μονάδων και αναρριχάται στις 1.111 μονάδες βάσης. 

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα» παραδέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την παρουσίαση της Κίνησης για την Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25) το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο. 

Τραμπ και Σάντερς οι νικητές του Νιού Χάμσαϊρ. Ο Ντόναλντ Τραμπ και o γερουσιαστής του Βερμόντ Κένι Σάντερς «θέρισαν» την οργή της εργατικής τάξης και εξασφάλισαν άνετες νίκες στις προκριματικές του Νιου Χάμσαϊρ, καθώς οι ψηφοφόροι προσήλθαν μαζικά στις κάλπες. 

Τζόζεφ Στίγκλιτς:«Να ξαναγραφτούν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης στις ανεπτυγμένες οικονομίες έχει μειωθεί, η δημοσιονομική λιτότητα και η ποσοτική χαλάρωση (QE) δεν βοήθησαν την πραγματική οικονομία, η πλημμύρα της ρευστότητας έχει δυσανάλογα διοχετευθεί προς την δημιουργία χρηματοοικονομικού πλούτου. 

Βόρεια Κορέα: Εκτελέσθηκε πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός του στρατού. Καταδικάσθηκε για διαφθορά με ίδιον οικονομικό όφελος.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου