1 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.2.2016

(upd) Ενισχύονται τα μπλόκα - Απειλούν με αιφνιδιαστικό κλείσιμο δρόμων οι αγρότες. Με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και με επ΄αόριστον «μπλοκάρισμα» οδοστρωμάτων σε ορισμένα σημεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης μπλόκων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ανυποχώρητοι στη θέση που εκφράζουν εδώ και 15 ημέρες, οι επικεφαλής των μπλόκων επαναλαμβάνουν ότι «δεν πάμε σε κανέναν διάλογο, εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό» και ζητούν να ξεκινήσει εκ νέου η κατάρτισή του από μηδενική βάση με τη δική τους συνδρομή.


Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου αλλά φρουρούμενα τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό. Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας. 


Φερχόφστατ: Ευθύνη της Ε.Ε. τα εξωτερικά σύνορα από τη δημιουργία της Σένγκεν Η διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη δημιουργία της ζώνης Σένγκεν, δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ. 

Το απόγευμα το πρώτο ραντεβού με δανειστές Η πρώτη συνάντηση του πρώτου ελέγχου των θεσμών επί του νέου προγράμματος, κατά την οποία θα διαπιστωθούν οι προθέσεις της τρόικας, θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτου και των επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών. 

Τσίπρας: Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για το χρέος. «Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας. 

Η Μάρη Παπασπύρου στη θέση του Λ. Ρακιντζή. Η νομικός Μάρη Ζεντέλη – Παπασπύρου αντικαθιστά τον Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρακιντζής ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή. 

Σε κλίμα συνεννόησης η συνάντηση Μητσοτάκη-Μουζάλα για το προσφυγικό. Σε κλίμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, που διήρκεσε μία ώρα και σαράντα λεπτά.

Βενιζέλος στον ΣΚΑΪ: Όταν ανέβουν οι καινούργιοι στο δέντρο θα φανούν τα οπισθιά τους. Για κυνική και ωμή άσκηση εξουσίας από τον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αύριο από 11:00 έως 16:00. Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω της στάσης εργασίας που έχουν αποφασίσει τα σωματεία εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών, ενώ κανονικά θα λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. 

Βέλγιο: Επικυρώθηκε το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων επικύρωσε η Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό. 

To κυπριακό ΥΠΕΞ συστήνει στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία. Ειδικότερα, ταξιδιωτική οδηγία καλεί τους Κύπριους πολίτες να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους χώρους και τις μαζικές συγκεντρώσεις και ενθαρρύνονται να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Πίεση, νεύρα και ένταση λίγο πριν από την Αϊόβα. Σε συναγερμό βρίσκονται τα επιτελεία των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα, τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών, για τις προκριματικές εκλογές αύριο στην Αϊόβα και την επόμενη εβδομάδα στο Νιου Χαμσάιρ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου