7 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.2.2016

(upd) Σύγκλιση μεταξύ ΔΝΤ - Ε.Ε. ίσον επώδυνος συμβιβασμός. Σύγκλιση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης και απόκλιση των δύο με την κυβέρνηση ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου, πενθήμερου, γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Πάντως, όσο ΔΝΤ και Ευρωζώνη συγκλίνουν τόσο πιο επώδυνος γίνεται ο συμβιβασμός για την Αθήνα. 

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος. Στη δικαιοδοσία της Ιστορίας, που με τόσο έλλογο πάθος υπηρέτησε, πέρασε σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2016, μία ημέρα πριν να κλείσει τα 103 του χρόνια ο Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος. Yπήρξε σοφός, ακαδημαϊκός, πανεπιστημιακός αλλά και αντιστασιακός.

Νέα επίθεση με 20 βόμβες μολότοφ εχθες βράδυ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Σε σκληρή ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η επίθεση είχε στόχο και πάλι τα γραφεία του κόμματος και επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. 

Στην Τεχεράνη ο Τσίπρας Στην Τεχεράνη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας και θα έχει συνομιλίες για διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Κλειστά τα Τέμπη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Σκληραίνουν περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες που προχώρησαν στο κλείσιμο των Τεμπών μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Παράλληλα, επεξεργάζονται προτάσεις προκειμένου να είναι έτοιμες μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσει στη Βουλή διακομματική επιτροπή που θα επεξεργαστεί τα αιτήματά τους. 


Οι οίκοι αξιολόγησης «τεστάρουν» τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Διστάζουν οι οίκοι αξιολόγησης στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, καθώς διαβλέπουν ατολμία ή αδυναμία της κυβέρνησης για εφαρμογή της συμφωνίας με τους πιστωτές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Πρόσκληση στο Ποτάμι για συνεργασία με τη Ν.Δ. από τον Α. Γεωργιάδη. Δημόσια πρόσκληση στα στελέχη του Ποταμιού να συμπράξουν με τη Ν.Δ. απευθύνει σήμερα, με συνέντευξή του στην «Κ», ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης. 

Η Εκκλησία ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου. Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος, με ορατό κίνδυνο να ανασταλούν ή να περιορισθούν κοινωνικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων. 

Γ. Δραγασάκης: «Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές». Το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες απέκλεισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Νέος γύρος πανικού για την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα
Νέος γύρος πανικού για την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα Στην «επιτυχή εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς» την οποία διέταξε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν με σκοπό «να τεθεί ένας δορυφόρος σε τροχιά», προχώρησε η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας για μια ακόμη φορά τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας που χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ενέργεια, κάνοντας λόγο για παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ. 

11 φορές περισσότεροι πρόσφυγες πέρασαν τη Μεσόγειο τον Ιανουάριο του 2016. 11 φορές περισσότεροι πρόσφυγες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο τον Ιανουάριο του 2016, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. 

Νέες πιέσεις στην Ελλάδα από την ΕΕ. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούν την Ελλάδα με νέα σχέδια για την προστασία των συνόρων. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ με εκπροσώπους από τη Σερβία, την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. 

DW: Πως θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός στο συριακό; Σε φαύλο κύκλο αναδεικνύεται η επίλυση του συριακού. Η ρωσική στρατιωτική εμπλοκή προκαλεί νέο κύμα προσφύγων, αλλά εξασθενεί σημαντικά τον ISIS. Aπό την άλλη η αύξηση της μεταναστευτικής ροής θέτει υπό πίεση την ΕΕ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου