11 Φεβρουαρίου 2016

Εμφανής η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό

Αφηρημένα ...Σχόλια 

«Όχι» στις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είπε την Τρίτη, δια στόματος πρωθυπουργού, η ελληνική κυβέρνηση, για να γίνει «Ναι» την επόμενη κιόλας ημέρα. 

Συγκεκριμένα την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μας ενημέρωνε ότι "ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά μόνο τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας".

Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ακομη στιγμιαία σπασμωδική κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού για εσωτερική προφανώς κατανάλωση όπως αποδείχθηκε την επόμενη κιόλας ημέρα.

Έτσι την Τετάρτη, και μετά τις διαδοχικές συναντήσεις συναντήσεις που είχαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι Γερμανίας, Τουρκίας και Ελλάδας προκειμένου να βρουν κοινα αποδεκτή φόρμουλα, η ελληνική κυβέρνηση είπε το «Ναι» στις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο. Ειδικότερα χθες, λίγο μετά τις 8 μ.μ., ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με την kathimerini.gr, «τουίταρε» ότι η εξέλιξη των συνομιλιών απέβη «επιτυχής», καθώς έγιναν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις!.

Η αποδοχή της γερμανοτουρκικής πρότασης για νατοϊκές περιπολίες σε όλο το Αιγαίο και όχι μόνο στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνιστά προδήλως μια υποχώρηση από την αρχική ελληνική θέση, όπως αυτή διατυπώθηκε προχθές από τον κ. Αλ. Τσίπρα προς την κ. Αγκελα Μέρκελ. 

Και το χειρότερο, για μια ακόμη φορά κατέστη εμφανής η ανυπαρξία οποιασδήποτε πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Σημείωση: Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζω πως πριν από λίγο "To NATO αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη να παράσχει την υποστήριξή του για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μετά από κοινό αίτημα της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Γ. Στόλτενμπεργκ". Όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε λοιπόν τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, όπως πριν δυο μέρες είχε πει ο προθυπουργός, αλλά υποβάλαμε και σχετικό αίτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή