18 Ιανουαρίου 2017

Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ ο ΔΟΛ;

Στα χέρια του κ. Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου του Δ.Σ. της Αυγής, περνά η τύχη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. 
Ο κ. Μουλόπουλος, στέλεχος του ΔΟΛ κατά το παρελθόν, απεδέχθη προθύμως την πρόταση διάσωσης του Οργανισμού.

Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ΑΕ: 
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. 
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Αντιδράσεις: 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στον Δ.Ο.Λ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος σχολίασε: 

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.
Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:
«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ». 


Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ:
«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον "δικό τους" Μουλόπουλο στο ΔΟΛ και θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ’ ουσία.
Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους». 

Ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έκανε την εξής δήλωση:
« Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων». 

Το δικό μας σχόλιο (στο twitter): Βήμα-Βήμα, έτοιμα Τα Νέα περιτυλίγματα της Αυγής! 

Τι προηγήθηκε:

Θόρυβος είχε προκληθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου εξαιτίας των πληροφοριών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί συνάντησης του κ. Μουλόπουλου με τον Στ. Ψυχάρη και τον πρόεδρο του ΠΗΓΑΣΟΥ Φ. Μπόμπολα στη Μιχαλακοπούλου. 
Οι πληροφορίες είχαν προκαλέσει την αντίδραση της Ν.Δ., αλλά είχαν συναντήσει τη σιωπή του Μαξίμου. 

Ο τότε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβεβαιώσει τη συνάντησή του με τον κ. Ψυχάρη –όχι, όμως, την παρουσία του κ. Μπόμπολα– υποστηρίζοντας ότι ο λόγος της επίσκεψής του στη Μιχαλακοπούλου ήταν να ευχηθεί «καλή χρονιά» στους παλιούς του συναδέλφους και φίλους. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΔΟΛ βρίσκεται σε ουσιαστική στάση πληρωμών, ενώ πριν από μερικές ημέρες και κατόπιν της αδυναμίας της εταιρείας να εξοφλήσει τις τοκοχρεολυτικές δόσεις, οι δανείστριες τράπεζες κατήγγειλαν το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ και ενεργοποίησαν τις πτωχευτικές διαδικασίες. 

Πηγές: Στοιχεία από tanea.gr, kathimerini.gr, tovima.gr

2 σχόλια:

  1. Και ένα σχόλιο από τον Πέτρο Τατσόπουλο (από το λ/σμό του στο fb) ειδικά για τον Β. Μουλόπουλο: «Ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι το αρχέτυπο του δαιμόνιου επιχειρηματία. Διορίστηκε βουλευτής Επικρατείας χωρίς να ιδρώσει ούτε για μία ψήφο. Ανέλαβε την εφημερίδα ενός κόμματος του 4% που πουλούσε χίλια φύλλα και, μολονότι το κόμμα του 4% σκαρφάλωσε στο 36% και πήρε την εξουσία, εκείνος κατάφερε ώστε να μην πέσει η κυκλοφορία της εφημερίδας κάτω από τα χίλια φύλλα. Τώρα καλείται να εφαρμόσει τη συνταγή της επιτυχίας και στον ΔΟΛ. Μολονότι το κόμμα του 36% θα επιστρέψει οσονούπω στο 4%, εκείνος θα καταφέρει και πάλι να κρατήσει την κυκλοφορία των εφημερίδων του ΔΟΛ σταθερή: χίλια φύλλα. Κατέχει το Know How ο άνθρωπος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάγια τακτική του Σύριζα: Να μετατρέψει την ενημέρωση σε προπαγάνδα! Όμως ο κόσμος ξύπνησε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή