15 Ιανουαρίου 2017

Επικοινωνιακές παραστάσεις κατά της διαφθοράς

Ας μας προβληματίσει και αυτό: Ο χειρισμός του σοβαρού θέματος της διαφθοράς, από τις όποιες κυβερνήσεις και πολύ πρισσότερο από τη σημερινή, με στόχο επικοινωνιακά και μόνο αποτελέσματα, αποδυναμώνει τα ανακλαστικά της κοινής γνώμης απέναντι στο πρόβλημα και τελικά πλήτει την ίδια τη Δημοκρατία. 

Ένα σχετικό με το θέμα αυτό άρθρο, του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

Παραστάσεις πολέμου κατά της διαφθοράς 

Η υπόθεση διαφθοράς της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis είναι σοβαρή. Οχι γιατί το λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι ασχολούνται με αυτήν οι Αμερικανοί... Αλλά έτσι, με στόχο τα επικοινωνιακά αποτελέσματα και όχι την ουσία, δουλεύει πάντα η κυβέρνηση. Προκειμένου να κάνει ένα σκανδαλιστικό αφήγημα για τα media, κάτι που θα αποσπάσει τον λαό από τα πραγματικά προβλήματα, οι εφημερίδες της μπουμπουνίζουν πηχυαία πρωτοσέλιδα για «χιονοστιβάδα σκανδάλου» και ο πρωθυπουργός τάχαμου ασχολείται σοβαρά με το θέμα συγκαλώντας σύσκεψη στο Μαξίμου. Κι από κάτω οργιάζουν τα τρολ διασπείροντας φήμες για εμπλοκή μισής ντουζίνας υπουργών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργού, στο σκάνδαλο.

«Τρίχες!» χαρακτήρισε τις κυβερνητικές φήμες περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Αυτά όλα είναι τρίχες. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της Novartis. Να μου πεις για γιατρούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες, να το καταλάβω, αλλά ένας υπουργός Υγείας ή ένας πρωθυπουργός πώς να παρέμβει υπέρ μιας εταιρείας για ένα φάρμακο; Τίποτε δεν υπάρχει...» 

Τέτοιου τύπου παραστάσεις πολέμου κατά της διαφθοράς η κυβέρνηση έχει ανεβάσει πάρα πολλές. Γι’ αυτό και δεν κόβουν πλέον εισιτήρια. Παρά τα βαριά πρωτοσέλιδα, παρά τη σκηνοθεσία για μυστικοπαθείς συσκέψεις στο Μαξίμου, ουδείς μοιάζει να ενδιαφέρεται. Μάλλον ισχύει η παραβολή με τον λύκο της διαφθοράς στα πρόβατα. 

Οι διαρκείς παραστάσεις της κυβέρνησης, συν τα αστοιχείωτα υπονοούμενα περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αποδυναμώνουν τα ανακλαστικά της κοινής γνώμης για τις πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς. Και αυτή η αναισθητοποίηση του πληθυσμού, απέναντι σε διάφορα φαινόμενα που πλήττουν τη Δημοκρατία, πρέπει να προστεθεί στις ζημιές που κάνει στον τόπο το «αριστερό τσούρμο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση: Έρευνα στα γραφεία της Novartis






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου