12 Ιανουαρίου 2017

250.000 ευρώ από όποιον εγκαταλείπει τα «Πέντε Αστέρια» ζητεί ο Μπέπε Γκρίλο

Την αποχώρησή τους από το ιταλικό κίνημα των Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν οι ευρωβουλευτές Μάρκο Αφρόντε και Μάρκο Τζάνι, με τον ιδρυτή του κόμματος, Μπέπε Γκρίλο, να ζητεί από τον καθένα να πληρώσει πρόστιμο 250.000 ευρώ, επικαλούμενος τον εσωτερικό «κώδικα συμπεριφοράς».

Οργισμένος από την κίνηση των δύο ευρωβουλευτών, ο Γκρίλο προειδοποίησε όλα τα εκλεγμένα στελέχη του κόμματός του ότι, αν εγκαταλείψουν τα Πέντε Αστέρια, χωρίς να παραιτηθούν από το αξίωμα και την έδρα τους, θα πρέπει να καταβάλουν ποσό 250.000 ευρώ. «Με τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουμε τους σεισμοπαθείς των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας» 
είπε μέσω διαδικτυακής του ανάρτησης.

Πάντως, οι πιθανότητες να εισπράξει ο 
Μπέπε Γκρίλο τα χρήματα φαντάζουν μικρές.

Ο ευρωβουλευτής Μάρκο Αφρόντε προσχώρησε στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ ο Μάρκο Τζάνι έγινε μέλος της ομάδας που συμπεριλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Λέγκας του Βορρά και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Αιτίας της αποδυνάμωσης αυτής των «πεντάστερων», όπως αναφέρει ο Τύπος, οι τελευταίες εξελίξεις, με την αποτυχημένη προσπάθεια του Γκρίλο να «μετακομίσει», με το κίνημά του, από την ομάδα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, σε εκείνη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.

Σημειώνεται ότι μόλις λίγες ημέρες πριν τα μέλη του κινήματος «Πέντε Αστέρια», σε ποσοτό 78,5%, επικύρωσαν με την ηλεκτρονική τους ψήφο την αλλαγή ευρωομάδας που πρότεινε ο ιδρυτής του κινήματος Μπέπε Γκρίλο. Η αιτιολογία ήταν ότι οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), μετά τη νίκη του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, έχουν πλέον πετύχει τον πολιτικό τους στόχο και στη νέα νομοθετική περίοδο πιθανότατα δεν θα βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Πηγή: Στοιχεία από naftemporiki.gr/story

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου