27 Ιανουαρίου 2017

Ο Γ Κιμούλης στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος;

Ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρόλο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Λούκα Κατσέλη ήταν η επικρατέστερη για τη θέση, αλλά και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αρνηθεί θεσμικές θέσεις. 

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που στον τελευταίο ανασχηματισμό το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, πρόταση που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε, είναι ο εκλεκτός του ελληνικού Δημοσίου, της κυβέρνησης, που πλέον έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διοίκηση του ΚΠΙΣΝ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2016 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) απηύθυνε επισήμως πρόσκληση* στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή του ΚΠΙΣΝ από τον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν. Το ΙΣΝ αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και την διοίκηση του οργανισμού ΚΠΙΣΝ.


Ο Γιώργος Κιμούλης δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του για την κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστερά", αν και σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Δεν έχουμε αριστερή κυβέρνηση. Εχουμε ανθρώπους που μας κυβερνούν και ανήκουν στην Αριστερά. Η πολιτική που εφαρμόζουν όμως δεν είναι αριστερή». Στην ίδια συνέντευξη, είχε εξηγήσει γιατί αρνήθηκε θεσμικές θέσεις: «Αρνήθηκα αυτοπροστατευόμενος. Δεν πιστεύω ότι είμαι σύμβολο γενναιότητας ή άνθρωπος που θα αντισταθεί στην αλλοτρίωση της εξουσίας. Δυστυχώς, μια θέση διοικητική, μια θέση σ’ έναν οργανισμό δεν είναι ένα νησάκι στο πέλαγος. Κάθε οργανισμός προσαρμόζεται σε μια συνολική πολιτική. Και με αυτή την πολιτική, δεν είμαι σύμφωνος».

Ισως κάτι έχει αλλάξει από τότε. Ισως η... αυτοπροστασία να μην του επιτρέπει περισσότερες από μία άρνηση.

Πηγή: kathimerini.gr

* Σχετική ανάρτηση, 28 Δεκεμβρίου 2016:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου