17 Ιανουαρίου 2017

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στην Ευρώπη

Έτοιμο να υποδεχθεί τους λάτρεις των καταδύσεων είναι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στην Ευρώπη, στο νησί Λανθαρότε, στις Κανάριες Νήσους.

Μετά από τρία χρόνια εργασιών, ο Βρετανός γλύπτης Τζέισον Ντίκερς Τέιλορ
και η ομάδα του σμίλεψαν και τοποθέτησαν 12 εγκαταστάσεις με περίπου από 300 ανθρώπινες φιγούρες στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος περίπου 12 μέτρων, ανοιχτά της ακτής Bahia de Las Coloradas, στο τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων.

Δημιουργημένα με υλικά ουδέτερου pH, τα αγάλματα, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι σχεδιασμένα να αντέξουν για πολλά χρόνια.

Μία από τις εγκαταστάσεις είναι η «Σχεδία της Λαμπεντούζα», αφιερωμένη στη μνήμη όσον προσφύγων και μεταναστών έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ο καλλιτέχνης περιέγραψε τη δουλειά του ως φόρο τιμής σε όλους αυτούς που «οι ελπίδες και τα όνειρά τους είναι στον πυθμένα της θάλασσας». 


Αυτό δεν είναι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο που δημιουργεί ο Βρετανός καλλιτέχνης, με την πρώτη του ανάλογη κατασκευή, στη Γρενάδα, στις Δυτικές Ινδίες, να συμπεριλαμβάνεται από το «National Geographic» στα 25 Θαύματα του Κόσμου. Ο ίδιος επιμελήθηκε και τη δημιουργία ενός υποβρύχιου μουσείου στο Μεξικό.

Πριν από λίγους μήνες εξάλλου, σχεδιάστηκε ένα ακόμη υποβρύχιο μουσείο στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας, ανοιχτά της αρχαίας Σίδης, κοντά στην Αττάλεια, στα νότια της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου