23 Μαρτίου 2017

Πανηγυρίζουν οι πολιτικοί για την αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι!

Κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν: Η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου για το Βατοπέδι δεν αφορά τους πολιτικούς που πανηγυρίζουν και ορισμένοι μάλιστα απειλούν, αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα. Η παραπομπή των πολιτικών προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της σύντoμης παραγραφής των αδικημάτων τους. Προς τι λοιπόν τα πανηγύρια;
 
Γράφει σχετικά ο Πέτρος Μακρής σε άρθρο του με τίτλο "
Τα απόκρυφα του Βατοπεδίου" στο Βήμα:

"Η προχθεσινή αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, που είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση της Μονής του Βατοπεδίου και φυσικά όχι τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, τον μακαρίτη Ε. Μποσιάκο και τους Π. Δούκα, Θ. Ρουσσόπουλο και Ε. Κοντό. Γι’ αυτούς, το Δικαστικό Συμβούλιο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ενοχή τους σε βαθμό κακουργήματος, αλλά η παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της σύντoμης παραγραφής των αδικημάτων τους, σύμφωνα με τον απαράδεκτο νόμο «περί ευθύνης των υπουργών».

Φυσικά, μεταξύ σοβαρών ανακριτικών ενδείξεων και επ’ ακροατηρίω αποδείξεων υπάρχει τεράστια διαφορά. Το παράδοξο όμως είναι, ότι οι προχτεσινοί πανηγυρισμοί της τριάδας των υπουργών που τους συνόδευσαν και απειλητικοί μύδροι κατά της αντιπολίτευσης, δεν αφορούσε την αθώωση των αναμεμειγμένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Προφανώς, με το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό συγχωροχάρτι της παραγραφής, (5 χρόνια για τους υπουργούς και 20 χρόνια για όλους τους υπόλοιπους μη προνομιούχους Έλληνες πολίτες), οι προαναφερθέντες πρώην υπουργοί δεν κάθισαν ούτε για λίγα δευτερόλεπτα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Κατά συνέπειαν, παραμένει η εύλογη απορία: Τι πανηγύριζαν οι κ.κ. Ρουσόπουλος, Δούκας, Κοντός και ο Ε. Μπασιάκος από τον άλλο κόσμο;

Μια αθώωση, για δίκη, που ουδέποτε διεξήχθη; Ή μήπως για το απαράγραπτο στίγμα της παραγραφής των πράξεών τους, σύμφωνα με τον ολιγαρχικό νόμο «περί ευθύνης υπουργών»;" 


Δηλώσεις πολιτικών προσώπων και κομμάτων 

Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, (που εδώ και χρόνια σπάνια μιλάει) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.
»Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φώς στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».
 
Κώστας Καραμανλής, σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή 

Το ΠΑΣΟΚ, σ
χόλιο του Γραφείου Τύπου: 
«Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε οτι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους πλην αυτής του Κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική. Τέλος, η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ. Καραμανλής μιλάει. Όχι για το διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δις ευρώ, αλλά για το Βατοπέδι»

Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε:
«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν. Περίτρανα πλέον απεδείχθη ότι σκάνδαλο είναι η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου από κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω σπίλωσης των στενότερων συνεργατών του.
» Εννιά χρόνια μετά, οι σκεπτόμενοι Έλληνες ας αναρωτηθούν για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν τότε άκριτα να υιοθετήσουν τις αθλιότητες. Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση».


Η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε στο Twitter: «Αφιερώνω την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου που δεν άντεξε τη λάσπη γι' αυτή την υπόθεση».


Η Νέα Δημοκρατία: «Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα». 

Ο Δημήρης Παπαγγελόπουλος: Όμως πανηγυρίζουν και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος: Οι νταβατζήδες της διαπλοκής προσπαθούν να εξουδετερώσουν Τσίπρα και Καραμανλή! «Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε μεταξύ άλλων στην «Ελευθερία του Τύπου» ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ. Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου τα λένε όλα. Πιο επίσημα αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρείας Τσίπρα – Καμμένου με την Καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς δεν μπορούσαν να υπάρξουν. Πώς αισθάνεται, μετά την κυνική αποκάλυψη, ο προοδευτικός κόσμος που εμπιστεύθηκε τον κ. Τσίπρα, αποτυπώνεται με εύγλωττο και ηχηρό τρόπο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις με ανακοινώσεις και πρωτοσέλιδα. Το πώς αισθάνεται ο κ Μητσοτάκης το ξέρει μόνο ο ίδιος»

Πηγές: Με στοιχεία από tovima.gr , tvxs.gr , nd.gr, pasok.gr 

1 σχόλιο:

  1. Πολιτικοί είναι, θολώνουν τα νερά! Θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι είναι αθώοι και με τη βούλα του δικαστηρίου! ενώ ποτέ δεν δικάστηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή