27 Δεκεμβρίου 2017

Οι 12 Καλύτερες Γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη το 2017

Οι δώδεκα γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη που ξεχωρίσαμε, από όσες δημοσίευσε το 2017 στην Καθημερινή σατιρίζοντας την επικαιρότητα:

Επάνω αριστερά: 
Να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην γείτονα χώρα αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.
H απόφαση εξόργησε τον Ερντογάν! Η τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε, μεταξύ Τσίπρα-Ερντογάν, σε σκίτσο του Ανδ Πετρουλάκη (26.1.2017):

Ως άλλος Σαμψών παρουσιάζεται η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, που ανέλαβε (Ιούλιος 2017) καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: 

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του (υπ. Παιδείας) Κ. Γαβρόγλου στις πανελλαδικές εξετάσεις:

Που ποντάρισε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος όταν βρέθηκε (Σεπτ. 2017) σε καζίνο του Λονδίνου; Μια απάντηση στο σκίτσο: 

Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη», που μετέφερε 2.570 τόνους καυσίμων βυθίστηκε στις 10.9.2017 στον Σαρωνικό κοντά στην Ψυτάλλεια. Οι καθυστερημένες προσπάθειες των συνεργείων απορρύπανσης είχαν σαν αποτέλεσμα η πετρελαιοκηλίδα να διασπαστεί σε μικρότερα κομμάτια και να φθάσει στις ακτές της Αττικής. Γιατί όμως άργησε να δράσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, στην περίπτωση της πετρελαιοκηλίδας; Ήταν "αργό πετρέλαιο!": 

Καθησυχαστικός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά την σύλληψη των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη ύστερα από ομηρεία 6 μηνών. "Η μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού σε όλους τους επίδοξους απαγωγείς" είπε. (7.10.2017): 

Ελεύθερη χρήση της Σούδας θέλει ο Τραμπ. Με αφορμή το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ στα μέσα Οκτωβρίου: 

Και ένα "μέρισμα" (με αφορμή και το "κοινωνικό μέρισμα") από την πλημμύρα στη Δυτική Αττική (στα μέσα Νοεμβρίου) στον πρωθυπουργό! 

Τα βλήματα και η "ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση" (27.11.2017): 

Σχέσεις με το κράτος των Εξαρχείων (7.12.2017): 

Ένα ακόμη επίδομα, ...ρομαντικής αλληλεγγύης! Σκίτσο με αφορμή το επίδομα των 400 ευρώ σε νέους ανέργους που ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου στις 16 Δεκεμβρίου:

Κλωτσιά, Πλειστηριασμοί και Fake news (20.12.2017):

Σημειώσεις: Οι ημερομηνίες σε παρένθεση αναφέρονται στην δημοσίευση της γελοιογραφίας και όχι απαραίτητα στο γεγονός. Πολλές από τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει στην καθημερινή μας ανάρτηση "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Πηγή: Σκίτσα από την "Καθημερινή". Τα σχόλια είναι δικά μας

Σχετικές αναρτήσεις:
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη το 2016
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη το 2015
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη το 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου