23 Δεκεμβρίου 2017

Οι κορυφαίοι του ελληνικού αθλητισμού για το 2017

Παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής η 64η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανέδειξε κορυφαίους αθλητές, προπονητές και ομάδες του ελληνικού αθλητισμού για τις διακρίσεις τους μέσα στο 2017, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες - μέλη του Συνδέσμου.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς -για τρίτη διαδοχική φορά- αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος στέφθηκε μέσα στο 2017 παγκόσμιος πρωταθλητής (στο Μόντρεαλ) και πρωταθλητής Ευρώπης (στην Κλουζ-Ναπόκα) στους κρίκους.

«Θα ήθελα να μείνω όσο περισσότερο μπορώ στα μετάλλια, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στο παρελθόν έχω αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και είναι άδικο να μην αναφέρω ότι έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με άκουσε και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Θα ήθελα να πω από τη μεριά μου ότι αυτή η στάση της Πολιτείας δίνει το μήνυμα στους αθλητές να συνεχίσουν, να ονειρεύονται και να κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη» είπε μεταξύ άλλων ο Πετρούνιας μετά τη βράβευσή του και υποσχέθηκε ίδιες και περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον. 

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μέσα στο 2017 στέφθηκε στο επί κοντώ παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανοιχτό (Λονδίνο) και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο (Βελιγράδι). Η Στεφανίδη ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου που την ψήφισαν, όλους τους Έλληνες εντός κι εκτός Ελλάδας για τη στήριξή τους στους αγώνες, στους οποίους μετέχει, τις εταιρείες που τη στηρίζουν, ενώ ευχήθηκε καλές γιορτές.

Κορυφαία ομάδα για το 2017 αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Ο προπονητής της εθνικής νέων ανδρών του πόλο, Τεό Λοράντος, ευχαρίστησε τα μέλη του ΠΣΑΤ για τη βράβευση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, εξέφρασε την άποψη ότι στην ομάδα αυτή βραβεύεται όλη η ελληνική υδατοσφαίριση και, παράλληλα, την ευχή αυτή η ομάδα των νέων ανδρών να έχει επιτυχίες με την εθνική ανδρών.

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ράφτης που προπονεί τον Λευτέρη Πετρούνια. «Δεν νιώθω κορυφαίος, αλλά ευγνώμων για τους αθλητές μου. Αν αναλογιστείτε ότι ξεκίνησα με αθλητή το Βλάση Μάρα και συνεχίζω με το Λευτέρη Πετρούνια, καταλαβαίνετε πόσο εύκολη είναι η δουλειά μου» δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την παραλαβή του βραβείου του. 


Στο μεταξύ, δύο αθλητές του στίβου αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία για το 2017. Ο Μιχάλης Σεΐτης πήρε το συγκεκριμένο βραβείο στους άνδρες και η Μαρία Σταματουλά στις γυναίκες, ενώ η εθνική ανδρών του γκόλμπολ ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία για το 2017.

Βραβεύθηκαν ακόμη η εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του 1997 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας, η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών του 1987 που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς και η εθνική ομάδα ανσάμπλ του 1987.

Επίσης, τιμήθηκαν ο Σέρβος τεχνικός, Ντούσαν Ίβκοβιτς, για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και το άθλημα γενικότερα, η 12μελής οικογένεια Τσορτανίδη που ασχολείται με τον αθλητισμό, η οικογένεια Σάκκαρη–Κανελλοπούλου για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Σάκης Τζαλαλής, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Ηλίας Πουρσανίδης, οι αθλητές χιονοδρομίας και διάθλου, Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Τσακίρη, και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τιμήθηκαν, ακόμη, ο αθλητής της πάλης, Γιώργος Πιλίδης, ο αθλητής της άρσης βαρών, Βαγγέλης Γαλιατσάτος, και ο αθλητής του στίβου, Μίλτος Τεντόγλου, ως ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού, και η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών για τις επιτυχίες των αθλητών της σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Πηγή: sports.in.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
15 Οκτωβρίου 2017
Κατερίνα Στεφανίδη: Κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017
8 Οκτωβρίου 2017
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Λ. Πετρούνιας, για δεύτερη συνεχόμενη φορά
7 Αυγούστου 2017
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη
22 Απριλίου 2017
Λευτέρης Πετρούνιας, πρωταθλητής Ευρώπης για 3η συνεχόμενη φορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου