22 Δεκεμβρίου 2017

Οι 12 Καλύτερες Γελοιογραφίες του Ηλία Μακρή το 2017

Κάθε μέρα ο Ηλίας Μακρής, σατιρίζει την ελληνική κυρίως πολιτική επικαιρότητα στην Καθημερινή. Από τις τόσες πολλές και καλές γελοιογραφίες του, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς μόνο 12 μέσα στο 2017. Το τολμήσαμε όμως.
Κάναμε μια (αυθαίρετη) επιλογή. Πρωταγωνιστής φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας! 

Επάνω αριστερά: Μια εξήγηση Τσίπρα στο γιατί είναι "συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης" (2.11.2017).

Δυο χρόνια (και στα μισά του δρόμου) από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Δυο χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το τρενο οδηγούν οι Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος:

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάς δηλαδή, ιδρύει την "Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία". Είναι το Plan B διαφυγής, σύμφωνα με το σκίτσο του Ηλία Μακρή (1.2.2017): 

"Τέρμα η Λιτότητα" είπε ο Τσίπρας! Και το τέρμα γέμισε με γκόλ από το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ, τη Γερμανία... (2.3.2017):

Σε Δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας! (11.4.2017):

Μεγάλη Τετάρτη (12.4.2017) και ο "Μυστικός Δείπνος" της ...κυβέρνησης! Όλοι τους ...τρώνε καλά! Γιατί να προδώσει κάποιος; 

Ψηφίστηκαν στις 18.5.2017 στη Βουλή, από τους Συριζανέλ, τα νέα σκληρά μέτρα (σε συντάξεις και αφορολόγητο) και τα πιθανά αντίμετρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Όλα για την καρέκλα (!) για τους Τσίπρα και Καμμένο: 

Ο εορτασμός, ...με κωλοτούμπες, της 2ης επετείου του θλιβερού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε από τον Τσίπρα ΝΑΙ:

Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά, διορίζεται (9.8.2017) πρόεδρος στον ΟΑΣΘ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσ/νίκης), γιατί "Ο Αλέξης Σε Θέλει" (ΟΑΣΘ) όπως του εξηγεί ο γιός του! 

Την απόφασή της να αναστείλει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα γνωστοποίησε στις 11.9.2017 η Eldorado Gold. Αντιφατικές οι αντιδράσεις με πιο ακραία εκείνη του Νίκου Καρανίκα: "στα τσακίδια" είπε. Και ενώ ο Τσίπρας προσπαθεί να ισοροπήσει μεταξύ κόμματος και επενδυτών (σε δυο βάρκες) ο σύμβουλός του στρατηγικού σχεδιασμού, Νίκος Καρανίκας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει: "Στα τσακίδια Eldorado και να μην στεριώσεις πουθενά"! 

«Είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει πια από τα σκουπίδια»! Το είπε η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 
(23.10.2017). 

Καταστροφικές πλημμύρες, στα μέσα του Νοέμβρη, στη Δυτική Αττική με επίκεντρο την Μάνδρα, που στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους. Στο ερώτημα "ποιος φταίει για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική;" μια απάντηση στο σκίτσο του Ηλία Μακρή: 

Το βραβείο «Πολιτικού σθένους» του περιοδικού Politique Internationale περέλαβε στις 23.11.2017 στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας. «Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας»! δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός παραλαμβάνοντας το βραβείο:

Σημείωση: Οι ημερομηνίες σε παρένθεση αναφέρονται στην δημοσίευση της γελοιογραφίας και όχι στο γεγονός. Πολλές από τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση: "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Πηγή: Τα σκίτσα είναι από την "Καθημερινή". Τα όποια σχόλια είναι δικά μας.

Σχετικές αναρτήσεις:
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Ηλία Μακρή το 2016
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Ηλία Μακρή το 2015
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Ηλία Μακρή το 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου