13 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τσακαλώτος χτυπά το καμπανάκι στη Wall Street

Σε ένα πανηγυρικό φινάλε συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων και ενώ οι γιγαντοοθόνες απεικόνιζαν μια ελληνική σημαία να κυματίζει, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, χτύπησε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης το καμπανάκι της λήξης στη Wall Street. Ήταν ένα χτύπημα στην ...καρδιά του καπιταλισμού! Και μάλιστα από έναν υπουργό της "πρώτη φορά αριστεράς" κυβέρνησης στην Ελλάδα! 

Εκτός από το καμπανάκι, ο κ. Τσακαλώτος, χαμογελαστός, χτύπησε με δύναμη και το σφυρί για τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall StreetΤη στιγμή εκείνη ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,49%, κλείνοντας στις 24.505 μονάδες. 


Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκλεισε την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη αλλά, όπως σχολίασαν κάποιοι, και έναν ολόκληρο κύκλο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κύκλο που είχε ανοίξει τρία χρόνια πριν, στις 29 Νοεμβρίου του 2014, τότε που ο Αλέξης Τσίπρας είπε την αξέχαστη φράση "εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν"!.

Στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε διήμερο επαφών με παράγοντες των αγορών και εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών. Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο Invest in Greece της Capital Link στο Metropolitan Club τόνισε πως «ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία». 

Την Δευτέρα ο κ. Τσακαλώτος παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργάνωσε η Capital Link.

Πηγές: Με στοιχεία από protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου