20 Δεκεμβρίου 2017

WSJ: Ηedge funds ορέγονται assets στην Ελλάδα

«Επιτέλους βρήκαν μια φτηνή αγορά»

Μετά από μία μακρά παύση, ορισμένοι επενδυτές ξεκινούν να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, ποντάροντας στο ότι ο «πρώην ασθενής της Ευρώπης» προσφέρει πιθανές ευκαιρίες, έχοντας αγνοηθεί λόγω της κρίσης από τους περισσότερους επενδυτές, σημειώνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal (WSJ).

Η αμερικανική εφημερίδα παρατηρεί πως funds όπως η Brevan Howard, η Amber Capital και η VR Capital, εξετάζουν το ενδεχόμενο επενδύσεων σε ελληνικά assets τους τελευταίους μήνες.

Τονίζει επιπλέον πως μάνατζερ με γνώση του αντικειμένου, υποστηρίζουν πως η Ελλάδα επωφελείται από οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής της Amber Capital -με έδρα το Λονδίνο- Joseph Oughourlian, «μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Είναι η μοναδική φθηνή αγορά».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι πρότινος δεν είχε επενδύσει ποτέ στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι αγόρασε τα πρώτα του ελληνικά ομόλογα περίπου πριν από έναν χρόνο, προτού στραφεί προς μετοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από τη «συμφορά» του χρέους, η χώρα θα μπορούσε να βιώσει μια κάποια εξομάλυνση, με τους κινδύνους να έχουν αποφευχθεί.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι ελληνικές μετοχές θεωρούνται φθηνές, τη στιγμή που εμφανίζονται σημάδια οικονομικής προόδου, με την Ελλάδα να αναμένεται να εξέλθει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Μεταξύ των funds που ενισχύουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η WSJ, είναι και η VR Capital με έδρα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ η Autonomy Capital από τη Νέα Υόρκη που διαχειρίζεται 5 δισ. δολάρια, έχει αυξήσει την έκθεσή της στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. 

Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου