15 Δεκεμβρίου 2017

Φαντασιώσεις Κοτζιά για τη συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΪ

Σενάρια δήθεν προ- συνεννοήσεων για την συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περιέγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «η μοναδική αλλαγή που υπήρξε στο πρόγραμμα Ερντογάν ήταν η συνέντευξη που είχε συμφωνήσει να δώσει στο ΑΜΠΕ και τελικά έδωσε στον ΣΚΑΪ. Γιατί έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ; Γιατί ο διευθυντής επικοινωνίας του ο οποίος είναι Τούρκος (σ.σ ο Ατζούν Ιλιτζαλί), συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ για το reality «Survivor»…»

Ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής σημείωσε αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας πως «Υπήρξε μια μετακίνηση, δεν λέω σεισμική, ανάμεσα στις απόψεις που εξέφρασε πριν έρθει και σε αυτά που είπε έπειτα από δύο ημέρες στην Ελλάδα». 

Λιάνα Κανέλλη: Αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα Λωζάννης λόγω... ΣΚΑΪ. 
Από την πλευρά του ΚΚΕ η κυρία Λιάνα Κανέλλη αντέκρουσε τα επιχειρήματα του κ. Κοτζιά περι ανατροπής του προγράμματος λόγω ΣΚΑΪ. Αναλυτικά η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε κατά την τοποθέτησή της: « Μας είπατε ότι το θέμα προέκυψε από μια αθέτηση της συμφωνίας αναφορικά με το αν θα έδινε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Συγγνώμη που σας το λέω αλλά είναι αφελές να το πιστέψει κάποιος για τον Τούρκο πρόεδρο ότι ήγειρε θέμα Λωζάννης επειδή πήρε την συνέντευξη ο Παπαχελάς και ο ΣΚΑΪ και δεν θα το έθετε αν η συνέντευξη δινόταν στο ΑΠΕ» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ ενώ πρόσθεσε ότι τα σοβαρότερα θέματα τέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. «Τα σοβαρότερα τον θεμάτων με μετάδοση που έδινε η ΕΡΤ έγιναν σε συνθήκες Survivor» σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Κωστής Χατζηδάκης: Ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να απολογηθεί.   
«Ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να απολογηθεί για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στα συνωμοσιολογικά σενάρια του Νίκου Κοτζιά κατά του ΣΚΑΪ. «Ο κ. Ερντογάν ήταν απομονωμένος, και ήρθε στην Ελλάδα… Νομίζαμε ότι θα πάρουμε κάποια ανταλλάγματα, και αντί γι’ αυτό λέει για τη Λωζάνη και τη μειονότητα, και αυτές οι δηλώσεις οδηγούν προς τα πίσω τις σχέσεις μας. Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν ήταν αποτυχημένη, και καθόλου προετοιμασμένη, και ο κ. Κοτζιάς θα πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό… Δεν φταίει ο ΣΚΑΪ που πήρε συνέντευξη στον τούρκο πρόεδρο» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: 
skai.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Αντιδράσεις στη δήλωση Ερντογάν για επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου