27 Δεκεμβρίου 2017

Στη Morgan Stanley το πλειοψηφικό πακέτο της «Κορρές» ΑΕ

Την είσοδο, στο μετοχικό κεφάλαιο της «Κορρές» ΑΕ, της Morgan Stanley με πλειοψηφικό ποσοστό και ενός κινέζικου ομίλου με μικρότερο ποσοστό, ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ο ιδρυτής της εταιρείας ο οποίος θα παραμείνει μέτοχος με 30%. Θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών που βρίσκονται στην κατοχή του ευρύτερου επενδυτικού κοινού. Η επένδυση των νέων μετόχων σε μετρητά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου υπολογίζεται στα 48,5 εκατ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά:

Επενδυτική συμφωνία με την Morgan Stanley (North Haven Private Equity Asia IV, LP) και την εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα, Profex Inc σύναψε η εταιρεία Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα,
η North Haven Private Equity Asia IV, LP, υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding BV, 
η Profex Inc -εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και 
ο Γιώργος Κορρές, μέτοχος της Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα, 
ανακοίνωσαν την επενδυτική τους συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

• Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., (“Nissos”), η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.

Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

• Η Nissos μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52,3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45,7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων τραπεζών με την Κορρές. 


Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της Κορρές, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Κορρές.

Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η Κορρές θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της Κορρές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου εταιρειών Κορρές.

Ο ιδρυτής της Κορρές ΑΕ, Γιώργος Κορρές, δήλωσε σχετικά: «Το 2018 θα είναι μία χρονιά-σταθμός για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ, καθώς προχωράμε σε μία εξαιρετική σύμπραξη που μας προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Μία στρατηγική συμφωνία που είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς προσπάθειας της ομάδας μας, τα τελευταία 21 χρόνια».

Όπως επισήμανε ο κ. Κορρές, «στόχος της συμφωνίας με τη Morgan Stanley και την εταιρεία Profex είναι η επέκταση στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως, πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, όπου έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις μίας επιτυχημένης αναπτυξιακής πορείας».

«Οι αξίες και η φιλοσοφία της ΚΟΡΡΕΣ παραμένουν ίδιες, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα ελληνικά βότανα, στο δίκτυο συνεργασιών με καλλιεργητές, στην προϊοντική καινοτομία, στην επιστημονική έρευνα, στις εκχυλίσεις – όλα όσα εκφράζουν την καρδιά της μάρκας παραμένουν αναλλοίωτα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Ομίλου Κορρές θα παραμείνει ως έχει σήμερα.

Πηγές: naftemporiki.gr, kathimerini.gr, ir.korres.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου