18 Δεκεμβρίου 2017

Παρέμβαση ΠΑΜΕ στο περιφερειακό συνέδριο στην Ελευσίνα και αντιδράσεις

Παρέμβαση στο περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Αττικής (για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση) έκανε χθες το ΠΑΜΕ, στη διάρκεια ομιλίας της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε η παρέμβαση του ΠΑΜΕ. Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε το ΚΚΕ, που πέρασε στην αντεπίθεση.

Η Παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Με σύνθημα «τέρμα πια στον εμπαιγμό, ανθρώπινος δεν είναι ο καπιταλισμός» μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για την διεξαγωγή του συνεδρίου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους «στην πολιτική της κυβέρνησης», ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν ότι «τα ταξικά σωματεία θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις τακτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Με τους αγώνες μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα το ΠΑΜΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Ελευσίνα «ενάντια στην "αναπτυξιακή" φιέστα».

Υπενθυμίζεται ότι το περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Αττικής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκτάκτως στην Ελευσίνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα. 

Η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη

Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε η παρέμβαση που έκανε το ΠΑΜΕ στο περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Αττικής, στη διάρκεια ομιλίας της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Θεωρώ ότι είναι ολισθηρός ο δρόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας μέσω του ΠΑΜΕ, να υιοθετεί, όχι τη λογική της διαμαρτυρίας που είναι απόλυτα κατοχυρωμένη συνταγματικά και έχει κάθε δικαίωμα να την κάνει, αλλά τη λογική της αντισυγκέντρωσης, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Η Αριστερά έχει υποφέρει σε αυτόν τον τόπο από αντισυγκεντρώσεις, έχει μπει στο στόχαστρο της ματαίωσης των δικών της συγκεντρώσεων και πραγματικά είναι ένα πολύ επικίνδυνο δείγμα γραφής το να υιοθετεί τέτοιες μεθόδους, πρόσθεσε.

Η απάντηση του ΚΚΕ στον κ. Σκουρλέτη

«Πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στην "αναπτυξιακή" φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, εκεί ακριβώς όπου οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου έπνιξαν στη λάσπη ολόκληρες περιουσίες και οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές» σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;» κατέληξε το ΚΚΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου