22 Δεκεμβρίου 2017

Λιαργκόβας: Κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί

Για κίνδυνο κουρέματος καταθέσεων σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, προειδοποίησε ο απερχόμενος επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Εν τω μεταξύ, με τη θετική ψήφο των βουλευτών της δικομματικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται η δίωξη όσων με βία επιχειρούν να παρεμποδίσουν τους πλειστηριασμούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας ανέφερε: «Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα δεδομένα».

Ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις πάντοτε ανέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις «για αργότερα» αλλά, όπως είπε «το αργότερα έφτασε και πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος», εκτιμώντας ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε βροχή από μεταρρυθμίσεις από το μνημόνιο 2 και 3».

Τέλος αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας, ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε: «Θα είναι δύσκολο να έχουμε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς δεν έχουμε επενδύσεις. Το κλειδί είναι να γίνουν επενδύσεις» 


Εγκρίθηκε η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς 

Με τη θετική ψήφο των 146 παρόντων βουλευτών της δικομματικής πλειοψηφίας, εγκρίθηκε σε βαρύ κλίμα το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, κατά την διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας, η κρίσιμη τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη όσων με βία επιχειρούν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς. 

«Παρών» ψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με διαφορετική επιχειρηματολογία, εξαπέλυαν μαζικά πυρά στην κυβέρνηση. Κοινή συνιστώσα της κριτικής αυτής ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σήμερα όλα όσα κατήγγειλε την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Πάντως, από τους επτά απόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η μία απουσία –εκείνη του κ. Ι. Μιχελογιαννάκη, θεωρείται ως κίνηση «ανταρσίας», καθώς για τους άλλους έξι, δηλώνεται αρμοδίως ότι η απουσία τους δεν ενέχει στοιχείο διαφωνίας προς την επίμαχη ρύθμιση.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την διαφοροποίησή του: «Σε καμία περίπτωση το DNA του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια για ποινικοποίηση λαϊκών κινητοποιήσεων», είπε κάποια στιγμή από του βήματος. «Αλλο οι πολιτικές διαμαρτυρίες και άλλο η βία», σχολίασε αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η κίνηση του κ. Κοντονή, λίγο πριν από την ψηφοφορία, να αναγγείλει ότι αποσύρει την παράγραφο της επίμαχης τροπολογίας, με την οποία θεωρείτο αυτεπαγγέλτως διωκόμενη ακόμα και η «απειλή» κατά των συμβολαιογράφων που διεξάγουν τους πλειστηριασμούς, φαίνεται ότι έκαμψε τις αντιστάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου