28 Δεκεμβρίου 2017

Διεθνής έκκληση για μποϊκοτάρισμα της νέας αυστριακής κυβέρνησης

Επειδή συμμετέχει και το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των Ελευθέρων. Εθελοτυφλούν όμως, ξέχασαν την περίπτωση της Ελλάδας!

Σε μποϊκοτάρισμα της νέας αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, καλεί μία ομάδα από διεθνείς διανοούμενους, καλλιτέχνες και πρώην πολιτικούς, όπως μεταδίδει σήμερα από το Παρίσι η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Στην έκκληση ζητείται να αποφεύγονται από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι επαφές με τους προερχόμενους από το Κόμμα των Ελευθέρων υπουργούς, όπως επίσης να υπάρξει από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ένα μποϊκοτάρισμα της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

"Οι κληρονόμοι του ναζιστικού καθεστώτος έχουν καταλάβει μία δυνατή θέση ισχύος στη νέα αυστριακή κυβέρνηση", τονίζεται στην έκκληση, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Μπενζαμέν Αμπτάν, προέδρου του "European Grassroots Antiracist Movement" (EGAM) και του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας και γνωστού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μπερνάρ Κουσνέρ. 

Σημειώνεται ότι στη νέα αυστριακή κυβέρνηση, υπό τον 31 χρονο καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, η οποία ορκίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου, 9 από τα 16 μέλη της προέρχονται από το Λαϊκό Κόμμα και 7 από το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο καταλαμβάνει τα ιδιαίτερα νευραλγικά υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και 'Αμυνας. 

Γιούνκερ για Αυστρία: «​Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ.Τσίπρα» 

Σε μια δήλωση-έκπληξη προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες (στις 20 Δεκεμβρίου) με τον νέο καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κληθείς να σχολιάσει το πώς μπορεί να συνεργαστεί με τους υπουργούς που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Κουρτς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε: 

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση κι αυτό είναι που έχει αξία για μένα. Θα συνεργαστούμε με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως συνεργάζομαι άλλωστε με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα και όπως έχω συνεργαστεί και με τα ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία και τη Σλοβενία. Γιατί κάνουμε ολόκληρο θέμα για την Αυστρία όταν εθελοτυφλούμε σε ό,τι αφορά άλλες χώρες; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και αυτό είναι που μετράει». 
 
Το σχετικό σχόλιο τότε του Σταύρου Θεοδωράκη (Το Ποτάμι) στο twitter:
«Γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;» αναρωτήθηκε ο κ.Γιούνκερ και πρόσθεσε: «​Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ.Τσίπρα…». Δυστυχώς η τερατογένεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να ντροπιάζει τη χώρα.
3:11 μ.μ. - 20 Δεκ 2017 


Σχετική ανάρτηση: Αυστρία: Ξεκινά η εποχή Κουρτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου