27 Δεκεμβρίου 2017

Πτώχευση δρομολογεί η ΣΕΚΑΠ

Το ενδεχόμενο αναγκαστικής πτώχευσης της ΣΕΚΑΠ θα εξετάσουν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί «με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ , τα μέλη του ΔΣ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά «την έκδοση της απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά».

Υπενθυμίζεται πως λόγω της επικύρωσης από το Εφετείο Κομοτηνής του προστίμου 38,2 εκατομμυρίων το οποίο αφορά τελωνειακές παραβάσεις από το 2008, στις 22 Δεκεμβρίου το τελωνείο Ξάνθης είχε βάλει «μπλόκο» στη διανομή των προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας: 

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης». 

Λίγα λόγια για τη ΣΕΚΑΠ ΑΕ

Η Ελληνική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης, ΣΕΚΑΠ ΑΕ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς παραγωγής, διάθεσης και εμπορίας τσιγάρων και προϊόντων καπνού στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά, με έτος ίδρυσης το 1975.

Το 2013 η ΣΕΚΑΠ έρχεται στην οικογένεια Donskoy Tabak και περνάει στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη από τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Η τοποθεσία του εργοστασίου της είναι στην Ξάνθη, μια πόλη διεθνώς φημισμένη με καπνική ιστορία για πάνω από 3 αιώνες. Τα κέντρα διανομής της είναι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ρωσικός Ομίλος Donskoy Tabak, (μητρική εταιρία) διαθέτει φυτείες καπνού που παράγουν 45 δισεκατομμύρια τσιγάρα με εξαγωγές σε 31 χώρες.

Πηγές: kathimerini.gr, naftemporiki.gr, sekap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου