9 Αυγούστου 2018

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,25 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου και έφθασε στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, σε ηλικία μόλις 20 ετών.
 
«Δεν ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που έπρεπε. Παρόλα αυτά ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο μπορείς να πετύχεις. Αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω». 


Ο σπουδαίος άλτης της ΓΕ Γρεβενών κατέκτησε, το βράδυ της Τετάρτης, την πρώτη θέση με 8.25μ στην πέμπτη προσπάθειά του, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να το βγάλει στον αγωνιστικό χώρο. Στο πέμπτο του άλμα κι ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βρήκε το σωστό πάτημα και είδε τον πίνακα να γράφει 8,25 μ., που είναι φετινό ρεκόρ του και δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του στα 8,30 μέτρα. 

Το ασημένο μετάλιο πήρε ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλ με 8.13μ και το χάλκινο ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ με την ίδια επίδοση.

Προηγούμενες διακρίσεις του Μίλτου Τεντόγλου σε διεθνές επίπεδο ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (Κ18) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τρίτη φορά Έλληνας άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου