1 Μαρτίου 2015

Π. Λαφαζάνης: Να μην κυρωθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση!

«Είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠαΣοΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας χθες Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσέθεσε δε ο κ. Π. Λαφαζάνης, σύμφωνα με δημοσίευμα στο tovima.gr, ότι «η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα» και υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και από την οποία θα κριθούμε το επόμενο διάστημα».

Εξάλλου σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε χθες στο iskra.gr, απαντώντας ο κ. Π. Λαφαζάνης στην ερώτηση αν «πρέπει το κείμενο συμφωνίας να εγκριθεί από τη Βουλή» απάντησε:
«Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο αλλά ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή. Τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενο της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου».

Είναι μια "άλλη" άποψη για το ρόλο του κοινοβουλίου και την ενημέρωση του ελληνικού λαού γενικότερα.

Πηγές: Με στοιχεία από http://www.tovima.gr και www.iskra.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου