8 Μαρτίου 2015

Αξελ Σέφερ, ένας διαφορετικός Γερμανός

Ο Άλεξ Σέφερ, ο βουλευτής που προ ημερών ξεδίπλωσε την BILD, στη γερμανική Βουλή, με διαγεγραμμένο το ολοσέλιδο NEIN της ανθελληνικής εφημερίδας, τονίζει σε συνέντευξή του στο MEGA πως "μια χώρα δεν πρέπει να απαξιώνει μια άλλη χώρα", θυμίζει πως "η Ελλάδα βοήθησε το 1953 τη Γερμανία να σταθεί στα πόδια της", ενώ χαρακτηρίζει τα περί Grexit ως "ανοησίες". 

Πιο συγκεκριμένα, στηρίζοντας τη χώρα μας το ιστορικό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατιού κόμματος, ο Άλεξ Σέφερ, μίλησε, με αφορμή το δημοσίευμα της BILD, στον ανταποκριτή του MEGA στην Γερμανία Παντελή Βαλασόπουλο, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Πιστεύω ότι μια χώρα δεν πρέπει να απαξιώνει μια άλλη χώρα, να την εξευτελίζει, να την υποβαθμίζει ή κάτι ανάλογο. Επιτρέπεται να ασκεί κριτική σε μια κυβέρνηση, σε κόμματα, αλλά όχι σε μια χώρα ή ένα λαό ολόκληρο"... 

"Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που συμμετείχαν το 1953 στη Διάσκεψη του Λονδίνου και βοήθησε τη Γερμανία να σταθεί στα πόδια της και όχι να πνιγεί στα χρέη. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά" δήλωσε ο Άλεξ Σέφερ. 

Και αναφερόμενος στις συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας είπε ότι "πρέπει να τηρηθούν", ενώ τόνισε ότι "δεν πρέπει να γίνουν μονομερείς ενέργειες". 

Χαρακτήρισε, σε σχετική ερώτηση, τα λεγόμενα περί Grexit ως "ανοησίες" διευκρινίζοντας ότι "δεν προβλέπεται να πεταχτεί μια χώρα εκτός ευρωζώνης ή ΕΕ, προβλέπεται μόνο να λύνουμε τα προβλήματα από κοινού, ακόμα και αν αυτό είναι μια δύσκολη διαδικασία", όπως είπε.

Πηγή: www.megatv.com 08.03.2015
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=34519696 






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν και σωστοί γερμανοί πολιτικοί, όπως ο Σέφερ, αλλά μάλλον είναι μια μικρή μειοψηφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή