12 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.6.2015

(upd) «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα περισσότερα σημαντικά σημεία και τελευταία δεν έχει υπάρξει πρόοδος για να γεφυρωθούν. Είμαστε πολύ μακριά από μία συμφωνία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Τα μεγάλα εμπόδια στα οποία εστιάζει το Ταμείο είναι το ασφαλιστικό, η φορολογία και η χρηματοδότηση του προγράμματος.
kathimerini.gr 


Σε φάση ψυχολογικής προετοιμασίας για τη συμφωνία που θα επιτευχθεί με τους εταίρους μπαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν απώλειες από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες όταν το σχέδιο τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή, ειδικά καθώς τους χειρισμούς στην τελική ευθεία προς τη συμφωνία έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του. 
news.in.gr 

«Εάν δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ», τόνισε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA) ο Πάνος Καμμένος. 
kathimerini.gr 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο». 
news.in.gr  

«Χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις τώρα... Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για τζόγο, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τζόγο. Η ημέρα πλησιάζει, φοβάμαι, που κάποιος θα πει ότι το παιχνίδι τελείωσε» είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρουν οι Financial Times.
Σχετική ανάρτηση: Ώρα για αποφάσεις λένε οι Πιστωτές στην Αθήνα


«Σε αντίθεση με τις επίμονες φήμες, δεν τζογάραμε ποτέ» γράφει στον λογαριασμό του στο twitter, ο Γ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας την ανάρτηση με μια παραπομπή σε παλιότερο άρθρο του στους New York Times, με τίτλο «Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια στην Ευρώπη». 
ethnos.gr 

Σε άρθρο της με τίτλο «Τώρα και η Άγκελα Μέρκελ υπολογίζει ότι μπορεί να υπάρξει Grexit!» η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει σήμερα ότι «στο Βερολίνο πραγματοποιούνται εντατικές διαβουλεύσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη.
Σχετική ανάρτηση: Bild: «Τώρα και η Άγκελα Μέρκελ υπολογίζει ότι μπορεί να υπάρξει Grexit!» 

Πυρά για την «παρέλαση» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ της νέας ΕΡΤ. Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση. Για «κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο η ΝΔ και για μια "δημόσια τηλεόραση που μοιάζει πολύ με την παλιά" το Ποτάμι. 
tovima.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Μετά το χθεσινό ανοδικό άλμα, σοβαρές απώλειες καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης στις 15:36 σημείωνε πτώση 4,49%. Τελικά έκλεισε με πτώση 5,92% στις 774,46 μονάδες.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου