6 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 6.6.2015

(upd) «Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέβαλλε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Γιούνκερ αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters. Ο κ. Τσίπρας θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, όμως ούτε αυτό συνέβη. Αντ' αυτού, στην συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στην Βουλή, χαρακτήρισε παράλογες τις προτάσεις των δανειστών απορρίπτοντας τις, ενώ δεν πλήρωσε και την δόση στο ΔΝΤ, κάτι που όπως φαίνεται δεν άρεσε καθόλου στους δανειστές της χώρας, καταλήγει το Reuters.
kathimerini.gr 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ότι η χώρα δεν χρειάζεται απλά μια συμφωνία, αλλά μια οριστική λύση. «Οι προτάσεις των θεσμών με εξέπληξαν δυσάρεστα» ομολόγησε και επανέλαβε ότι η ελληνική πρόταση είναι η μόνη ρεαλιστική. Κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να πάρουν θέση. Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας τρεις προϋποθέσεις για συνεννόηση: Να τελειώσουν οι συκοφαντίες και να παραδεχτεί η κυβέρνηση την αλήθεια, αλλαγή πολιτικής και εγκατάλειψη ιδεοληψιών και την αποκατάσταση της σταθερότητας και της αξιοπιστίας της χώρας.
tovima.gr

Η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, που κορυφώθηκε μετά το προχθεσινό αίτημα για αναβολή της πληρωμής δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχει επιδεινώσει δραματικά τόσο τα δημόσια οικονομικά όσο και την πραγματική οικονομία. Χθες συνεχίστηκαν οι εκροές καταθέσεων, φτάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
kathimerini.gr 


Τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Θα έχουν νέα συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ από τις 18-20 Ιουνίου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι τιμώμενος ηγέτης. 
ethnos.gr

Στην Αθήνα βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Νουριέλ Ρουμπινί (Dr Doom), ο γνωστός οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του αυτή τη φορά, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, από τον οποίο και ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Ο κ. Ρουμπινί θεωρεί χαμηλή την πιθανότητα ενός Grexit. Πρόκειται για διαφορετική θέση από αυτήν που είχε υιοθετήσει τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνάντηση του Νταβός τον Ιανουάριο του 2012, ο γνωστός οικονομολόγος είχε προβλέψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ώς τα μέσα του 2013.
kathimerini.gr 


Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην τηλεόραση της Deutsche Welle ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ζητά βιώσιμη συμφωνία και ίση μεταχείριση της Ελλάδας από τους θεσμούς.
Σχετική ανάρτηση: Βαρουφάκης: «Έχουμε υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές» 

Άρχισε την Παρασκευή, το 10ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ, το οποίο διεξάγεται στο γήπεδο του Πανελληνίου, και θα ορίσει τη νέα πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και τον τρόπο με τον οποίο θα μετεξελιχθεί. Στο συνέδριο αυτό θα λήξει η θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά ο νέος πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να εκλεγεί στις 14 Ιουνίου. 
tovima.gr

Οι προτάσεις για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται τόσο στο σχέδιο συμφωνίας των πιστωτών όσο και σε αυτή της κυβέρνησης προκαλούν έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου. Επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά η αύξηση των φόρων, χωρίς αντίστοιχη μείωση των δαπανών.
kathimerini.gr 


Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου Αττικής. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε περιοχή με ξερά χόρτα, ενώ πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης. 
tovima.gr

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν το Σάββατο με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στη Σύνοδο της ομάδας των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών G7 που ξεκινά την Κυριακή σε κοντινό πολυτελές ξενοδοχείο. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου