4 Οκτωβρίου 2019

27 εκατ. $ από supers cars που κατασχέθηκαν από τον γιο του δικτάτορα της Ισημερινής Γουινέας

Forbes / της Carlie Porterfiled. 
Από το capital.gr

"Οι ελβετικές αρχές συγκέντρωσαν 27 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς στις 28 Σεπτεμβρίου μέσω της δημοπρασίας ενός στόλου super cars που κατασχέθηκαν από τον γιο του δικτάτορα της Ισημερινής Γουινέας Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.

Τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν μαζί με ένα γιοτ από τις ελβετικές αρχές το 2016 κατά τη διάρκεια μιας έρευνας διαφθοράς στον Teodoro Nguema Obiang Mangue, αντιπρόεδρο της Ισημερινής Γουινέας και γιο του προέδρου της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας της δυτικής Αφρικής.

Τα 26 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonhams σε ένα γκολφ κλαμπ έξω από τη Γενεύη περιλάμβαναν επτά Ferraris, πέντε Bentleys, τρεις Lamborghini, μία Maserati, μια McLaren και μία Bugatti Veyron, σύμφωνα με τους The Times. 


Ένα από τα πιο συζητημένα αυτοκίνητα στη δημοπρασία ήταν η Lamborghini Veneno Roadster, περιορισμένης έκδοσης, η οποία πωλήθηκε έναντι ποσού-ρεκόρ 8,3 εκατ. δολαρίων. Με μόλις 320 km στον μετρητή, το αυτοκίνητο φαίνεται πως έβγαινε σπάνια στο δρόμο.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων στην πρώην ισπανική αποικία, η οποία κυβερνάται από τον πατέρα του Obiang για 40 χρόνια. Η Ισημερινή Γουινέα κατατάσσεται ως μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια". (...)

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου