17 Νοεμβρίου 2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου!

Ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε απόψε με 2-1 στο tie break του 3ου σετ (6-7,6-2, 7-6) τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena του Λονδίνου και παγιώθηκε έτσι στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. 

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε... στις λεπτομέρειες ο 21χρονος πρωταθλητής μας κατάφερε να νικήσει τον 27χρονο Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ και να αποθεωθεί από το βρετανικό κοινό και τους πολλούς Έλληνες που έδωσαν το παρόν.


Ο Τιμ πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (6), ο Τσιτσιπάς έκανε «περίπατο» στο δεύτερο, το οποίο πήρε με 6-2 και στο τρίτο τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον νεαρό Ελληνα πρωταθλητή να φτάνει στη νίκη με 7-6 (4) και φυσικά να πανηγυρίζει! 


Είναι η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του και μία από τις κορυφαίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Την πέτυχε μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν. 

Με τη νίκη του αυτή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου