25 Ιουλίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.7.2021

Συμβαίνουν στην Ιταλία: 
Η περιφέρεια της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, προσφέρει 28.000 ευρώ σε όποιον μετεγκατασταθεί στα μικρά χωριουδάκια της.
Χωριό της Σικελίας θα δημοπρατήσει 20 σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα.

Νότια Ιταλία: Ζητούνται κάτοικοι επί πληρωμή
Η περιφέρεια της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, πρόκειται να προσφέρει 28.000 ευρώ, σε βάθος τριετίας, σε όποιον μετεγκατασταθεί στα μικρά χωριουδάκια της, με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Πρόκειται για μία προσπάθεια να υπερκεραστεί η δραματική μείωση των τοπικών πληθυσμών και να δοθεί νέα ζωή στα χωριά.
Βέβαια, τα χρήματα που υπόσχονται οι Αρχές δεν είναι «ευγενής δωρεά». Για να τα εισπράξετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα ή να αναλάβετε τη λειτουργία κάποιας ήδη υπάρχουσας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κοινότητας, π.χ. ενός εστιατορίου, μπαρ, καφέ ή μικρού τουριστικού καταλύματος.
Αναμφίβολα, οι όροι της παραμυθένιας προσφοράς είναι αρκετοί. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να είστε έτοιμος να εγκατασταθείτε στο χωριό της επιλογής σας εντός 90 ημερών και να είστε νεότεροι των 40 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι τα «κοιμισμένα» σήμερα χωριά να σφύζουν στο μέλλον από ζωή, γεμάτα με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά.
Πηγή: kathimerini.gr

Sambuca di Sicilia

Χωριό στη Σικελία «προσφέρει» σπίτια με 2 ευρώ

Ένα χωριό στην Ιταλία ετοιμάζεται να δημοπρατήσει 20 σπίτια με τη συμβολική τιμή των δύο ευρώ το καθένα. Αξία που ισοδυναμεί μ΄ ένα φλιτζάνι καφέ.
Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού Sambuca di Sicilia της Σικελίας, το οποίο έχει ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών είναι 50 με 80 τετραγωνικά μέτρα.
Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του. 
Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021.
Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου