30 Ιουλίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 30.7.2021

Να κηρυχθεί αργία η επόμενη Δευτέρα, λόγω του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα, προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. Για λαϊκισμό κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την πρόταση. Το σκεπτικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".


Το ρεπορτάζ:

«Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες», επικοινωνία με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με ανάρτηση του στο Facebook ότι «η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών». «Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός», αναφέρει.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αργία την Δευτέρα λόγω καύσωνα, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν τα εξής: «Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής. Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου