9 Ιουλίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 9.7.2021

Πρόσκληση για πικνίκ στους βασιλικούς κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ.
Πωλείται υποβρύχιο οικόπεδο 19 στρεμμάτων μέσα σε λίμνη του Καναδά έναντι 80.292 δολαρίων.
Σαρκοφάγοι δεινόσαυροι συρρικνώθηκαν πολύ και έγιναν μυρμηγκοφάγοι.

Πρόσκληση για πικνίκ στους βασιλικούς κήπους.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν ασυνόδευτοι στους κήπους του σπιτιού της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο για πρώτη φορά από σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου- και να απολαύσουν πικνίκ όσο βρίσκονται εκεί (φωτογραφία επάνω αριστερά). Στο παρελθόν υπήρξαν ξεναγήσεις στις εκτάσεις 39 στρεμμάτων του παλατιού του Μπάκιγχαμ, που χρονολογείται από το 1820.
Παραδοσιακά, η βασίλισσα διοργανώνει τρία ετήσια πάρτι στον κήπο, αλλά αυτά έπρεπε να ακυρωθούν τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.
Φέτος, ένα εισιτήριο 16,50 λίρες (22,70 δολάρια), θα είναι διαθέσιμο έως τον Σεπτέμβριο, και θα επιτρέπει στους τουρίστες να εξερευνήσουν τους κήπους μόνοι τους. Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα οικονομικά του παλατιού είχαν πληγεί από την πανδημία, χάνοντας εκατομμύρια που συνήθως εισπράττονται από τις πωλήσεις εισιτηρίων.
Πηγή: naftemporiki.gr

Πωλείται υποβρύχιο οικόπεδο σε λίμνη του Καναδά
Μια έκταση 19 στρεμμάτων (7,7 εκταρίων) προς πώληση έναντι 80.292 δολαρίων ΗΠΑ (99.000 δολαρίων Καναδά) σε έναν προστατευμένο κόλπο στην καναδική πλευρά της λίμνης Έρι μπορεί να μοιάζει με κλοπή, ειδικά με το μέσο σπίτι στον Καναδά τώρα αξίζει 688.000 δολάρια ΗΠΑ, αλλά υπάρχει μία παγίδα. Είναι εντελώς κάτω από το νερό.
«Αυτή η ιδιοκτησία βρίσκεται επί του παρόντος κάτω από το νερό, αλλά θα μπορούσε να έχει απεριόριστες δυνατότητες στο μέλλον. Να είστε δημιουργικοί», αναφέρεται στην αγγελία. Ο κτηματομεσίτης που εκπροσωπεί το ακίνητο αρνήθηκε να σχολιάσει ποιες είναι αυτές οι μελλοντικές δυνατότητες.
Ένα οικόπεδο νερού θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να αγκυροβολήσει ένα σπίτι-σκάφος ή μία πλωτή κατοικία, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιο είδος πρόσβασης στη γη. Ωστόσο το Brock Street δεν έχει πρόσβαση στη γη.
Πηγή: Ναυτεμπορική 

Δεινόσαυροι που συρρικνώθηκαν και έγιναν μυρμηγκοφάγοι!
Ομάδα ερευνητών με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Current Biology» παρουσιάζει τα ευρήματα της σύμφωνα με τα οποία τα είδη μίας από τις πιο παράξενες οικογένειες δεινοσαύρων, οι alvarezsaurs, συρρικνώθηκαν πάρα πολύ και άλλαξαν εντελώς τις διατροφικές τους συνήθειες.
Οι alvarezsaurs ήταν μια οικογένεια μικρών θηριόποδων δεινοσαύρων, ήταν σαρκοφάγα με τα περισσότερα να έχουν μέγεθος όσο περίπου μια στρουθοκάμηλος αλλά υπήρχαν και μικρότερα. Ετρωγαν τα μικρά θηλαστικά που υπήρχαν εκείνη την περίοδο στην Γη. Σύμφωνα με τους ερευνητές κάποια στιγμή πριν από περίπου 110 εκατ. έτη όλα τα είδη των alvarezsaurs άρχισαν να συρρικνώνονται σε μια διαδικασία που διήρκεσε περίπου 30 εκατ. έτη.
Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε η οικογένεια των alvarezsaurs είχε είδη που το μεγαλύτερο εξ αυτών ζύγιζε πέντε κιλά και είχε μέγεθος κότας ενώ κάποια είδη έγιναν μικροσκοπικά με βάρος μόλις 15 γρμ. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι alvarezsaurs δεν έγιναν μεν φυτοφάγοι αλλά αντί για μικρά ζώα αποφάσισαν να τρέφονται με... μυρμήγκια.
«Η συρρίκνωση του μεγέθους στα θηριόποδα την επίμαχη περίοδο είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο. Εκείνη την περίοδο τα περισσότερα είδη δεινοσαύρων αύξαναν το μέγεθος τους» αναφέρει ο Ζιτσουάν Κιν, διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας η οποία εκτιμά οι alvarezsaurs οδηγήθηκαν στην συρρίκνωση εξαιτίας σημαντικών μεταβολών στα οικοσυστήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου