21 Ιουλίου 2021

NBA: Με ηγέτη τον Αντετοκούνμπο πρωταθλητές οι Μπακς

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει το ματς της ζωής του, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Σανς, έκαναν το 4-2 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971.

Ο «Giannis» στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του είχε 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Κρις Μίντλετον με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, όπως και του Τζρου Χόλιντεϊ με 12 πόντους, 11 ασίστ, 9 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Μόλις τελείωσε το ματς στο Μιλγουόκι ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς, πανηγύρισε με τους δικούς του ανθρώπους την επιτυχία της ομάδας και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα, αναλογιζόμενος την πορεία των οκτώ ετών από τα Σεπόλια μέχρι την κορυφή του NBA.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο «Giannis» είπε για το τι σημαίνει για αυτόν που κατέκτησε τον τίτλο με τους Μπακς: «Σημαίνει πολλά για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι που πίστεψε σε εμένα. Ήθελα να τα καταφέρω για την πόλη. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα».

Από την άλλη πλευρά, ο Ντέβιντ Μπούκερ, ο 24χρονος άσος των Φοίνιξ Σανς, αφού εξέφρασε μετά τον έκτο τελικό του ΝΒΑ την απογοήτευσή του για την ήττα και την απώλεια του πρωταθλήματος, υποστήριξε πως η εμπειρία της συμμετοχής στους τελικούς ήταν φανταστική και ότι έχει βάλει τα θεμέλια για το μέλλον των «ήλιων».

Η ανάρτηση των Μιλγουόκι Μπακς στο twitter:


Milwaukee Bucks @Bucks
The Milwaukee Bucks are CHAMPIONS OF THE WORLD!!

Η ανάρτηση Eλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο twitter:
Ηellenic Olympic Committee @HellenicOlympic
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να συγχαρεί τον καταπληκτικό Γιάννη Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο NBA. H επιτυχία του είναι μοναδική και προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο #NBAFinals2021 #Antetokounmpo #basket #GreekFreak

Και η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία σημειώνει «Απίστευτο Γιάννη! Οι Έλληνες παντού γιορτάζουν!»:
Kyriakos Mitsotakis @kmitsotakis
Incredible Yannis! Greeks everywhere celebrate! #yannismvp 



Το έπος του «Giannis» σε κάποιους αριθμούς

Η παράσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους NBA Finals ήταν θρυλική. Ο «Giannis» ήταν πραγματικά κυρίαρχος και όπως ήταν φυσιολογικό κατέκτησε και το MVP των τελικών.

Παρακάτω μερικά από τα κατορθώματα του «Greek Freak»:
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.
  • Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1993) και ο Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.
  • Έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals.
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο΄Νιλ (2000) που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.
  • Μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν κατακτήσει δύο MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.
  • Ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ (1958) με 50 πόντους σε ματς των τελικών που κρίνει τον τίτλο.
  • Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια με δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου