10 Ιουλίου 2021

Υπέρ του εμβολιασμού η Εκκλησία αλλα...

Παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι Μητροπολίτες (πλην δύο) έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και κάλεσαν τους πιστούς να εμβολιαστούν, εξακολουθεί να υπάρχει θέμα με μερικούς παπάδες με τους εμβολιασμούς. Το εμβόλιο έγινε πλέον κανόνας της Εκκλησίας και αυτοί οι δύο Μητροπολίτες που αρνούνται αναμένεται να λογοδοτήσουν στην Ιερά Σύνοδο. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που στη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την προσεχή Τρίτη θα συμμετάσχουν και οι Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ας δούμε κάποιες περιπτωσεις όπως τις περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης σε δυο άρθρα του στις 9 και 10/7:

Αμαρτωλοί οι αντιεμβολιαστές

Θέλω να σταθώ στη δήλωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως την άποψή του ότι ο μη εμβολιασμός είναι αμαρτία. Δηλαδή όποιος δεν εμβολιάζεται είναι αμαρτωλός και δικαιολόγησε την άποψή του ως εξής: «Κάθε τι το οποίο έχει να κάνει με ικανοποίηση του ατομισμού μας και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο ή την καταστροφή του συνανθρώπου μας είναι αμαρτία», για την Εκκλησία. «Υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία, από το να προκαλούμε θάνατο στον συνάνθρωπο;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ζήτησε να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός, λέγοντας πως η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Ζήτησε επίσης «να εμβολιαστούν όλοι οι ιερείς, αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με ανθρώπους», καθώς «μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένας τείχος». 

Όταν ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας πόσοι ιερωμένοι υπάρχουν στη Μητρόπολή του απάντησε πως υπάρχουν συνολικά 260. Πόσοι όμως απ΄αυτούς δεν είναι εμβολιασμένοι; Μόνον οι πέντε, οι οποίοι βεβαίως κινδυνεύουν να μην μετέχουν σε καθήκοντα που έρχονται σε επαφή σε κόσμο. Για έναν ιερέα αυτό σημαίνει ότι εισέρχεται αυτομάτως σε αργία, αφού δεν θα μπορεί να λειτουργεί (επειδή υπάρχει κόσμος), δεν θα μπορεί να κοινωνεί, ή να εξομολογεί. Ο Μητροπολίτης πάντως είπε ακόμα πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αποκλείσει από τους ναούς τους μη εμβολιασμένους πιστούς.

Ιερείς απειλούν με αφορισμό όσους εμβολιαστούν 

Όπως κατήγγειλε ένας Λοιμωξιολόγος που είναι και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, ένας ιερέας από την Κρήτη απείλησε τους πιστούς ότι εάν εμβολιαστούν θα τους αποκλείσει από τη Θεία Κοινωνία και την εξομολόγηση. Στη ουσία θα τους… αφορίσει.

Έτερος των Λοιμωξιολόγων καταγγέλλει και αυτός ότι ένας άλλος ιερέας πάλι από την Κήτη είπε ορθά κοφτά στους πιστούς να μην τολμήσουν να εμβολιαστούν και βάλουν στο DNA τους τσιπάκια του διαβόλου.

Άνθρωπος της Εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο επεσήμανε ότι στο Άγιο Όρος η πλειοψηφία των μοναχών αρνείται να εμβολιαστεί. Μάλιστα όταν ένας ιερωμένος από την Κοινότητα του Αγίου Όρους καταφέρει και βγει από τη ΜΕΘ, τότε κάνουν λόγο για θαύμα και ότι έπιασαν τόπο οι προσευχές τους.

Πηγή: 
tovima.gr (tovima.gr/2021/07/10 και tovima.gr/2021/07/09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου