31 Ιουλίου 2021

Ιούλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Ιουλίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, κυριαρχεί και πάλι η πανδημία με τους εμβολιασμούς αλλά και τους αρνητές των εμβολίων. Tα 10 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην «Αυγή» (4.7.2021) μια απάντηση στο "που οφείλονται οι αμέτρητες επιτυχίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη;" Στους άριστα εκπαιδευμένους ... δημοσιογράφους!

Με αφορμή τις αντιδράσεις στους εμβολιασμούς κατά της covid19, μια παράφραση από την εικονιζόμενη "ορχήστρα" του γνωστού τραγουδιού «Another Brick in the Wall, Part 2» των Pink Floyd, στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (5.7.2021), όπου η εκπαίδευση (education) γίνεται εμβολιασμός (vaccination) και ο δάσκαλος (teacher) αναφέρεται ως γιατρός (doctor):

Στο αφεντικό της Amazon, τον Τζεφ Μπέζος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίχνει τη δικία του «αμαζόνα», την Μαρέβα που έχει αδυναμία στο Motocross! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (6.7.2021):

Το ελληνικό καλοκαίρι: Στο σπίτι, δροσιά στη μπανιέρα, θέα στην τηλεόραση και με την φαντασία να τρέχει όπου στον καθένα αρέσει! Greek Summer is a state of mind! Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου (13.7.2021):

"Είτε εμβολιαστείτε, είτε δεν εμβολιαστείτε, θα μπείτε σε αναστολή αποδοχών μετ' εργασίας" (!), φαίνεται να δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου, στην Αυγή (14.7.2021). Όνειρο - εφιάλτης ήταν!

Δεν θα είναι όλοι οι "κλειστοί χώροι" αποκλειστικό προνόμιο για τους εμβολιασμένους, θα υπάρχουν και μερικοί κλειστοί χώροι για τους ανεμβολίαστους, στις ΜΕΘ! Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο «Ποντίκι» (16.7.2021):

Οι δείκτες κερδοφορίας δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ... εξαιρετική δουλειά! Όσο για τους δείκτες της πανδημίας, αυτοί είναι ...ευθύνη των πολιτών! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον «Ριζοσπάστη» (19.7.2021):

Όπως η στρουθοκάμηλος, με το κέφάλι χωμένο στην άμμο, παρακολουθήσαμε τον Ερντογάν να ανακοινώνει προκλητικά την διάνοιξη της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, στα Βαρώσια, κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (21.7.2021):

Με ηγέτη τον Αντετοκούνμπο πρωταθλητές οι Μπακς στο NBA Σημείωσε τους 50 από τους 105 πόντους της ομάδας του και αναδείχθηκε ως ο MVP των τελικών. Λίγη από τη δόξα του Γιάννη "ζήτησαν" ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (22.7.2021):

Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στη σκιά της πανδημίας που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη. Έτσι, με μάσκες αντι για κύκλους το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (23.7.2021):

Η Εκκλησία, μετά από μήνες σιωπής και αμηχανίας, πήρε επιτέλους θέση υπερ του εμβολιασμού και κατά της συνωμοσιολογίας! Γινονται και ... θαύματα! Σκίτσο του John Antono στην «Εφ.Συν» (28.7.2021):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούνιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Απρίλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου