30 Ιουλίου 2021

Χρυσό Μετάλλιο ο Ντούσκος στο Σκιφ με Ολυμπιακό ρεκόρ

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα και μάλιστα χρυσό, που είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλλειπε από τη... συλλογή της.


Στον τελικό στο Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος πέρασε πρώτος στα 1.000 μέτρα και έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορεία κωπηλατώντας σταθερά προς το... ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο «ασημένιος» Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία χρειάστηκε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο εν συγκρίσει με τον Έλληνα σκιφίστα για να περάσει ως δεύτερος τη γραμμή του φίνις (6:41.66), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης Νταμίρ Μαρτίν (6:42.58).


Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε πετύχει. Λίγα λεπτά μετά την απίστευτη κούρσα του στον τελικό, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Αλήθεια... δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα... δεν το χάνω!».Και το κέρδισε!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις:
Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στη σκιά της πανδημίας
Εντυπωσιακές εικόνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου