8 Ιουλίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 8.7.2021

Kρασί που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας της Θάσου. Ένας Γερμανός αναβίωσε την παλιά παράδοση. (αριστερά: φωτογραφία από τη Θάσο).
Το ψηλότερο, πάνω από 21 μέτρα, κάστρο άμμου στον κόσμο, στη Δανία.
Γυναίκα προσπάθησε να σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα του Τόκιο με ... νεροπίστολο
!

Welt: Kρασί που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας της Θάσου.
H γερμανική εφημερίδα Welt αναφέρεται σε ένα κρασί που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας της Θάσου: Συγκεκριμένα γράφει: «Ψηλά βουνά, παρθένες παραλίες και αυθεντικά χωριά. Η Θάσος είναι ένα ιδανικό νησί. Ακόμα και στην αρχαιότητα, οι Έλληνες αγαπούσαν το νησί, λόγω του κρασιού που ωριμάζει στη θάλασσα. Ένας Γερμανός αναβίωσε την παλιά παράδοση». 
Το άρθρο αναφέρεται σε ένα πείραμα του γερμανού αρχαιολόγου και αμπελουργού Αλεξάντερ Χέερ, ο οποίος για πέντε μήνες βύθισε σταφύλια που είχε αποθηκεύσει σε κιούπια σε βάθος έντεκα μέτρων στη θάλασσα με στόχο να ωριμάσουν. 
Η εφημερίδα γράφει: «Πριν από 2000 χρόνια, αυτή η ειδική μορφή ωρίμανσης σταφυλιών ήταν κοινή στα ελληνικά νησιά. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου αναφέρεται σε αρχαία κείμενα, ότι ξηρά σταφύλια ήταν συχνά διαποτισμένα με θαλασσινό νερό. Ο Γερμανός αρχαιολόγος και οινοποιός αποφάσισε να το δοκιμάσει. Μετά τη συγκομιδή βύθισε ώριμα συχνά ζαρωμένα σταφύλια στη θάλασσα, ώστε να μαλακώσουν στο αλμυρό περιβάλλον και τα ένζυμα του σταφυλιού να αρχίσουν να δουλεύουν».
Πηγή: Deutsche Welle


Το ψηλότερο κάστρο άμμου στον κόσμο.
Με ύψος περίπου 70 πόδια, το ψηλότερο κάστρο άμμου του κόσμου (φωτογραφία επάνω) παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Γλυπτικής Άμμου Blokhus στη Δανία, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατά περίπου 10 πόδια.
Φτάνοντας τα 21,16 μέτρα, το πλούσια διακοσμημένο κάστρο ξεπερνά κατά τρία μέτρα εκείνο που είχε χτιστεί στη Γερμανία το 2019 και είχε ύψος «μόλις» 17,66 μέτρα και κατείχε μέχρι σήμερα το Ρεκόρ Γκίνες.
Το κάστρο, στο θέρετρο Μπλόκχους, στο βορειότερο άκρο της Γιουτλάνδης, έχει πυραμιδοειδές σχήμα, για να μην καταρρεύσει. Αυτή είναι άλλωστε η μέθοδος που χρησιμοποιούν συνήθως οι ειδικοί αυτών των «εύθραυστων» κατασκευών.
Για την κατασκευή του χρειάστηκαν χιλιάδες τόνοι άμμου και εργάστηκαν περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Προσπάθησε με νεροπίστολο να σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα.
Οι ιαπωνικές Αρχές συνέλαβαν μία επίδοξη... δολοφόνο της Ολυμπιακής φλόγας του Τόκιο, που επιδίωξε, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο Νομό Ιμπαράκι την Κυριακή (4/7), να τη σβήσει χρησιμοποιώντας νεροπίστολο! .
Μόλις πλησίασε ο δρομέας, η γυναίκα ... όπλισε το νεροπίστολο και προσπάθησε να σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα. «Όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σταματήστε τους!», φώναξε.
H προσπάθεια της 53χρονης, Καγιόκο Τακαχάσι, δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η δάδα έχει τη δική της εσωτερική πηγή καυσίμου.
Πηγές: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr
Φωτογραφία: PSYSPHAIRA via REUTERS/TWITTER/PSYSPHAIRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου