16 Απριλίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 16.4.2022

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα για την ορδθοδοξία. Και όπως ο Χριστός είπε "Λάζαρε δεύρο έξω", έτσι και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την βύθιση της 
ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα αναφωνεί: "Moskva δεύρο έξω"! Εκείνο όμως πήγε στον βυθό... Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Η βύθιση του Moskva «σκληρό πλήγμα» για τον ρωσικό στόλο
Η απώλεια του καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που βυθίστηκε την Πέμπτη, αποτελεί «σκληρό πλήγμα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο για «πυρκαγιά» και «έκρηξη πυρομαχικών», χωρίς να αναφέρεται σε ουκρανική επίθεση. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, όμως, η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό Moskva με πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες υλικές ζημιές.
Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva σε λιμάνι, το πλοίο, ό
πως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έχασε τη σταθερότητά του εξαιτίας των ζημιών που υπέστη στο κύτος από την έκρηξη πυρομαχικών. «Σε συνθήκες θαλασσοταραχής, το πλοίο βυθίστηκε», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου