17 Απριλίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 17.4.2022

Πιο ακριβά τα πασχαλινά αυγά στη Γερμανία, κάτι που 
οφείλεται όχι μόνο στην αύξηση των τιμών ενέργειας και ζωοτροφών, αλλά και στον νόμο που απαγορεύει τη θανάτωση των αρσενικών νεοσσών!
Απομάκρυναν τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, από υπερατλαντική πτήση της Lufthansa επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα!

Πιο ακριβά τα πασχαλινά αυγά στη Γερμανία. Γιατί;

Όπως σε όλα τα τρόφιμα, έτσι και στα πασχαλινά αυγά οι τιμές ανεβαίνουν. Έτσι για το φετινό Πάσχα οι Γερμανοί καταναλωτές έπρεπε να βάλουν το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη. Αλλά δεν χρειάστηκε να ανησυχούν, τα ράφια στα σουπερμάρκετ δεν ήταν άδεια. Εξάλλου στην ΕΕ τα αυγά περισσεύουν.
Επί δεκαετίες οι τιμές των αυγών δεν επηρεαζόταν ουσιαστικά από τον πληθωρισμό και δεν ακρίβαιναν ποτέ. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Κατά μέσο όρο το 2021 δέκα αυγά κανονικής εκτροφής κόστιζαν 1,55 ευρώ στο σουπερμάρκετ, ενώ το 2020 κόστιζαν 1,36 ευρώ, δηλαδή 20 λεπτά λιγότερο. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των τιμών ενέργειας και των ζωοτροφών, καθώς και στον νόμο για την προστασία των ζώων που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου και απαγορεύει τη θανάτωση των αρσενικών νεοσσών. Αυτό καθιστά ακριβότερη την εκτροφή κοτόπουλων. Εδώ και δεκαετίες οι αρσενικοί νεοσσών ωοπαραγωγών ορνίθων θανατώνονται μετά την εκκόλαψη, αλλά τώρα οι εκτροφείς έχουν την επιλογή είτε να ταξινομήσουν τα αυγά αρσενικών εμβρύων με προσδιορισμό του φύλου, είτε να επιλέξουν να εκτρέφουν κοκόρια!
Πηγή: Deutsche Welle 

Απομάκρυναν από πτήση τον Έντι Ράμα που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα  

Για σκάνδαλο σε πτήση της Lufthansa που επέβαινε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, κάνουν λόγο γερμανικά μέσα, σημειώνοντας πως ο Έντι Ράμα απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αερομεταφορέα, Κάρστεν Σπορ, τάχθηκε υπέρ της απόφασης του προσωπικού της Lufthansa να απομακρύνει τον Αλβανό πρωθυπουργό από υπερατλαντική πτήση, αφού «αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει προστατευτική μάσκα στο αεροσκάφος».
«Ο Έντι Ράμα προκάλεσε σκάνδαλο, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Όταν και ο πιλότος απέτυχε να επιλύσει τη διαμάχη, ήρθε η αστυνομία», ανέφερε την Παρασκευή το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Το περιστατικό φέρεται να συνέβει στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 στην πτήση Φρανκφούρτη – Ντιτρόιτ αλλά είδε τώρα το φως της δημοσιότητας.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου