30 Απριλίου 2022

Απρίλιος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Απριλίου από την επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα εξακολουθεί να κυριαρχεί η ρώσικη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ η
 ακρίβεια στην χώρα μας -αλλά και στην Ευρώπη- καλπάζει.

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν": 
Εβδομάδα των Παθών, αλλά ο Χριστός σε τρεις μέρες αναστένεται, η ακρίβεια όμως παραμένει!

Ακολουθούν τα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Η Γενιά των 700 ευρώ, όχι στο μισθό αλλά στο ... λογαριασμό ρεύματος! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (11.4.2022):

Στα ύψη οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος! Έτσι, πριν ανοίξεις τον λογαριασμό, πάρε πρώτα τα ... χάπια σου! Το λέει και ο γιατρός. Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα «Νέα» (14.4.2022):

Κυριακή των Βαΐων στις 17 Απριλίου και «ιδού ο Νυμφίος (ο Αλέξης Τσίπρας) έρχεται» με τα «λεφτόδεντρα» όπως οι πολιτικοί του αντίπαλοι χαρακτήρισαν την «παροχολογία» και τις "δεσμεύσεις" του, στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (17.4.2022):

Ξεκινάει η τουριστική σεζόν. "Γρήγορα Θάνο" φαίνεται να λέει εκνευρισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Υγείας. Κρύψε τα κρούσματα κορωνοϊού κάτω από το χαλί να υποδεχθούμε τους τουρίστες! Οι "rooms to let" είναι πανέτοιμοι! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον «Ριζοσπάστη» (18.4.2022):

Εβδομάδα των Παθών του 2022 με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται. 
Ο Πούτιν "λογχίζει" την Ουκρανία και ο ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας "νίπτει τας χείρας του". Σκίτσο του John Antono στην "Εφ.Συν" (21.4.2022):

«Δεύτε Λάβετε Φως» λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου για να ακολουθήσει η Ανάσταση. Όμως, στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (23.4.2022), ο ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας μοιράζει το "άγιο φως" με ρουκέτες και πυραύλους που πλήττουν αδιάκοπα την Ουκρανία:

Με την ακρίβεια να καλπάζει, τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και την covid-19 να μην λέει να μας αφήσει, γιορτάσαμε φέτος το Πάσχα στις 24 Απριλίου. 

Στιγμιότυπο από το τσούγκρισμα αυγών: το Ουκρανικό αυγό με τη Ρωσική χειροβομβίδα! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Πάσχα και Ακρίβεια, έτσι αντί για αρνάκι στη σούβλα, μπρόκολο! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη (σκιτσογραφεί 
στον "Ριζοσπάστη"):

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων . Υπόσχεται ελευθερία λόγου και ανοίγει την πορτά στο κλουβί για το πουλάκι (το σήμα του twitter). Όμως η πονηρή γάτα (ή μήπως είναι αλεπού;), με τη μορφή του Έλον Μάσκ, καραδοκεί! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (27.4.2022):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com
Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου