26 Απριλίου 2022

Οι 8 διασημότητες του Χόλιγουντ που είναι δισεκατομμυριούχοι

Οκτώ από τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ μπήκαν φέτος στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους, με τον σκηνοθέτη Steven Spielberg (φωτο αριστερά) να είναι ο πλουσιότερος από αυτούς, με περιουσία 3,7 δισ. δολαρίων. Συνολικά, η φετινή λίστα του Forbes περιλαμβάνει 2.668 ονόματα.

Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι του Χόλιγουντ: 

8. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Tyler Perry, με περιουσία 1 δισ. δολαρίων.
Γνωστός από τον ρόλο του ως «Madea», έχει δημιουργήσει σειρές και ταινίες πάνω στον χαρακτήρα αυτό, οι οποίες είχαν έσοδα άνω των 660 εκατ. δολαρίων.

7. Ο ράπερ και παραγωγός Jay-Z, με περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων.
Ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία Roc-a-Fella το 1995 και έφτιαξε μια αυτοκρατορία της μουσικής, ενώ έχει κερδίσει 24 βραβεία Grammy. Έχει την εταιρεία σαμπάνιας Armand de Brignac από κοινού με την LVMH και την D’Usse μαζί με την Bacardi. Διαθέτει επίσης ποσοστά στις εταιρείες Uber και Tidal, μεταξύ άλλων. Είναι παντρεμένος με την Beyonce.

6. Ο σκηνοθέτης Peter Jackson, με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων.
Διάσημος για τη σκηνοθεσία της τριλογίας «The Lord of the Rings», τα έργα του είχαν έσοδα άνω των 6,5 δισ. δολαρίων στο box office. Πέρυσι πούλησε την εταιρεία του visual effects, Weta Digital, αντί 1,6 δισ. δολαρίων.

5. Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας Rihanna (φωτο αριστερά), με περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων.
Έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατ. δίσκους και 14 τραγούδια της βρέθηκαν στην κορυφή του Billboard Hot 100. Το 2017 ίδρυσε την εταιρεία καλλυντικών Fenty Beauty, από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της περιουσία της.

4. Η σταρ του ριάλιτι Kim Kardashian, με περιουσία 1,8 δισ. δολαρίων.
Γνωστή ως η πρωταγωνίστρια της σειράς «Keeping Up with the Kardashians» από το 2004, έχει έναν από τους ισχυρότερους λογαριασμούς Instagram στον κόσμο, με πάνω από 300 εκατ. followers. Ίδρυσε την σειρά καλλυντικών KKW Fragrance και την εταιρεία εσωρούχων Skims.

3. Ο ράπερ Kanye West, με περιουσία 2 δισ. δολαρίων.
Έχει πουλήσει πάνω από 160 εκατ. δίσκους και έχει κερδίσει 24 βραβεία Grammy. Επίσης, έχει ιδρύσει το brand streetwear Yeezy, από όπου και προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του. Έως το διαζύγιό του με την Kim Kardashian, είχε στην κατοχή του ακίνητα αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

2. Η παρουσιάστρια Oprah Winfrey, με περιουσία 2,6 δισ. δολαρίων.
Το 2003 έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα δισεκατομμυριούχος. Είναι γνωστή για το The Oprah Winfrey Show, το οποίο προβαλλόταν για 25 χρόνια.

1. Ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, με περιουσία 3,7 δισ. δολαρίων.
Έχει κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ και έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως ο «E.T.» και η «Λίστα του Σίντλερ».

Λίγα λόγια ακόμη για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (από τη Βικιπαίδεια)

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Allan Spielberg, 18 Δεκεμβρίου 1946) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους εμπορικότερους και δημοφιλείς σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Οι ταινίες του έχουν καλύψει πολλά και διαφορετικά θέματα και είδη. Οι πρώτες του ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δράσης θεωρήθηκαν ως αρχέτυπα του σύγχρονου κινηματογράφου ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν οι ταινίες του ασχολήθηκαν και με ανθρωπιστικά θέματα όπως το Ολοκαύτωμα, το δουλεμπόριο, τον πόλεμο και την τρομοκρατία.

Τρεις από τις ταινίες του Σπίλμπεργκ: Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws, 1975), Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982) και Τζουράσικ Παρκ (Jurassic Park, 1993) έγιναν την περίοδο της κυκλοφορίας τους οι μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Έχει λάβει συνολικά εφτά υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τις ταινίες Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου (Close Encounters of the Third Kind, 1977), Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού (Raiders of the Lost Ark, 1981), Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982), Μόναχο (Munich, 2005) και Λίνκολν (Lincoln, 2012) κερδίζοντας δύο για τις ταινίες Η Λίστα του Σίντλερ (Schindler's List, 1993) και Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan, 1998). Τα συνολικά έσοδα των ταινιών του έχουν αποφέρει πάνω από 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σπίλμπεργκ συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ταινιών μέσω της εταιρίας του Amblin Entertainment και είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές του κινηματογραφικού στούντιο DreamWorks.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου