13 Απριλίου 2022

Άστοχο σχόλιο Κύρτσου στο θάνατο του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Έγινε γνωστό την Δευτέρα ότι πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” με Covid-19. Η υγεία του καθηγητή Γ. Κυριόπουλου είχε επιδεινωθεί ραγδαία και είχε κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του.

Ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ανοσοκασταλμένος έχοντας λάβει βαριές θεραπείες για χρόνιο και σοβαρό τύπο καρκίνου, σύμφωνα με ενημέρωση από τον γιό του.

Άθλια (μικρο)πολιτική Κύρτσου στις πλάτες των νεκρών

Και ο πρών νεοδημοκράτης ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος σχολιάζει στο twitter:

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
«Έφυγε» από κορωνοιό ο καθηγ.Οικονομικών της Υγείας Γ.Κυριόπουλος. Ήταν τριπλοεμβολιασμένος. Το ποσοστό των τριπλό εμβολιασμένων σε ΜΕΘ&θανάτους ανεβαίνει. Είναι θέμα διάρκειας εμβολίου; Έγιναν λάθη σε συντήρηση; Υπάρχει πρόβλημα ΕΣΥ; Χρειάζονται μέτρα; Ο Μητσοτ. δεν ασχολείται..
10:00 π.μ. · 12 Απρ 2022·

Την απάντηση ο κ. Κύρτσος την παίρνει από το πλέον αρμόδιο πρόσωπο, τον γιο του θανόντος:

Ilias Kyriopoulos @ekyriopoulos
Απάντηση στον χρήστη @GiorgosKyrtsos
Προς ενημέρωσή σας, ο πατέρας μου ήταν ανοσοκασταλμένος έχοντας λάβει βαριές θεραπείες για χρόνιο και σοβαρό τύπο καρκίνου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει τέτοιου είδους πολιτική χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα μου.
3:15 μ.μ. · 12 Απρ 2022

Για την πολιτική εκμετάλλευση του θλιβερού γεγονότος με το άθλιο σχόλιό του, τουλάχιστον μια συγνώμη οφείλει ο κ. Κύρτσος. Δεν την είδαμε...

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Κυριόπουλος σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 ήταν  καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ έχει εκλεγεί τέσσερεις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας... Ήταν συγγραφέας βιβλίων, συγγραμμάτων και μονογραφιών και είχε δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι προ διμήνου περίπου (στις18 Φεβρουαρίου) Διεγράφη ο Γ. Κύρτσος από τη Ν.Δ.καθώς, όπως αναφέρει η ΝΔ στη σχετική ανακοίνωσή της, ο ευρωβουλευτής «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου». Ο γαλάζιος ευρωβουλευτής για μεγάλο διάστημα αναρτούσε επικριτικά προς την κυβέρνηση σχόλια στα social media.

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου