19 Απριλίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.4.2022

Το μακρύ ζεϊμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου στην Αλικαρνασσό με τον δήμαρχο της πόλης, Αχμέτ Αράς.
Oι Ρώσοι επανέφεραν άγαλμα του Λένιν, επτά χρόνια μετά την αφαίρεσή του, στο κατεχόμενο Χένιτσεσκ στην Ουκρανία.


Το μακρύ ζεϊμπέκικο του ΓΑΠ στην Αλικαρνασσό

Τελικά έγινε θεσμός. Τις περισσότερες φορές που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Τουρκία χορεύει και ένα ζεϊμπέκικο. Το γνωρίζουν αυτό οι Τούρκοι και του το ζητούν, σε όποια φάση κι αν βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο ΓΑΠ άρχισε, πριν από 21 χρόνια να χορεύει ζεϊμπέκικο, πρώτα στη Κωνσταντινούπολη όταν ήταν ακόμα υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζεμ. Ένα ζεϊμπέκικο που τότε προκάλεσε θύελλά αντιδράσεων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 


Χόρεψε προχθές και πάλι ζεϊμπέκικο με τον δήμαρχο της Αλικαρνασσού, Αχμέτ Αράς. Ο 70χρονος πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες Λογοτεχνίας» που διεξάγεται στην Αλικαρνασσό. Το τραγούδι ήταν στα τούρκικα, αλλά αυτό όπως φάνηκε με τις στροφές που πήραν και ο Παπανδρέου και ο Αράς δεν είχε και τόση σημασία. Ο κόσμος που ήταν εκεί δεν έχασε την ευκαιρία. Πήρε τα κινητά τους κατέγραψε και εν συνεχεία τους χειροκρότησε.
Πηγή: tovima.gr

Ουκρανία: Oι Ρώσοι επανέφεραν άγαλμα του Λένιν στο κατεχόμενο Χένιτσεσκ

Ρώσοι επανέφεραν ένα άγαλμα του πρώην σοβιετικού ηγέτη Βλαντίμιρ Λένιν στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Χένιτσεσκ, στην Αζοφική Θάλασσα και στην επαρχία Χερσώνα της Ουκρανίας, σχεδόν επτά χρόνια μετά την αφαίρεσή του από τους Ουκρανούς στο πλαίσιο των προσπαθειών «αποκομμουνισμού», όπως μετέδωσε το CNN. Το αρχικό άγαλμα του Λένιν έξω από το κυβερνητικό κτίριο κατεδαφίστηκε με εντολή του δημοτικού συμβουλίου στις 16 Ιουλίου 2015.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά, δείχνουν το άγαλμα του Λένιν μπροστά από το κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ στην οροφή του κτιρίου διακρίνεται μια ρωσική σημαία.

A monument to Lenin was restored in the liberated town of Henichesk in the Kherson region!! Above the administration is the flag of Russia and the banner of victory..

Ο Ουκρανός περιφερειακός βουλευτής της Χερσώνας, Γιούρι Σομπολέφσκι, επιβεβαίωσε την εκ νέου τοποθέτηση του αγάλματος, σημειώνοντας σε ανάρτησή του πως «τα Ορκ στην περιοχή της Χερσώνας συνεχίζουν τα πειράματά τους για να μετακινηθούν πίσω στο χρόνο».
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου