21 Απριλίου 2022

Η Εβδομάδα των Παθών του 2022 σε Σκίτσα

Η Εβδομάδα των Παθών του 2022 με την ακρίβεια στην χώρα μας -αλλά και στην Ευρώπη- να καλπάζει, τον 
πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και την πανδημία να μην λέει να μας αφήσει. Σε 10 σκίτσα:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν": Ο Χριστός σε τρεις μέρες αναστένεται, αλλά η ακρίβεια παραμένει! 

Η προδοσία σε ρούβλια! Όπως αποφάσισε και για το φυσικό αέριο ο Πούτιν! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr:

Φέτος, τεσσαράκοντα αργύρια! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Με το "Σταυρό της ακρίβειας" που κρατάει μήνες... Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο: 

Σταυρωμένος εν μέσω δυο (όχι ληστών αλλά) λιστών! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι":

Τετέλεσται! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com. Όταν "παραδίδεις το πνεύμα σου" με το άνοιγμα του λογαριασμού ρεύματος, όπως σχολιάζει ο σκιτσογράφος:

Ο Πούτιν "λογχίζει" την Ουκρανία και ο ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας "νίπτει τας χείρας του". Σκίτσο του John Antono στην "Εφ.Συν":

Ο "Επιτάφιος Θρήνος" με τα ερείπια της Μαριούπολης στην Ουκρανία όπου ο πόλεμος μαίνεται. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή":

Εβδομάδα των Παθών για τη Μαριούπολη, την "Πλατυτέρα των Ου(κ)ρανών", που αποτελεί βασικό στόχο των Ρώσων. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Και εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού στα πρόβατα, ενώ ετοιμάζει τη σούβλα! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο "Ριζοσπάστη":

"Η αύξηση του κατώτατου μισθού ισούται με 3 κιλά αρνάκι" φαίνεται να λέει ο χασάπης (Κυριάκος Μητσοτάκης). Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου